.

IBM a anunțat, pe data de 10 mai, lansarea noilor modele de notebook-uri din seria ThinkPad T, care includ primele modele cu ecran de 15 inch din această serie. Optimizate pentru performanță și portabilitate, noile notebook-uri cu ecran de 15 inch oferă flexibilitate mărită și comfort, datorate acestor ecrane mai mari, mai luminoase și care suportă rezoluții mai mari. De asemenea, 2 dintre modelele acestei noi serii, ThinkPad T42 and T42p, ambele dotate cu ecrane de 15 inch, dispun de tehnologia 'Flexview', care oferă utilizatorilor un unghi de vizualizare a ecranelor de 170 grade, în toate direcțiile.
'IBM s-a angajat să ofere clienților săi cea mai bună experiență posibilă în ceea ce privește computerele', a afirmat Bob Galush, vicepreședintele diviziei IBM Personal Computing. 'Feedback-ul primit de la clienți ne-a demonstrat faptul că un ecran mai mare ar fi ideal pentru ingineri, studenți sau pentru angajații mobili din orice domeniu. Împreună cu tehnologiile IBM ThinkVantage, cum ar fi procesul de Salvare și Recuperare cu Restabilire Rapidă, aceste modele duc seria ThinkPad către un nou nivel de mobilitate.'
Disponibile pe piață cu ecrane de 14 și 15 inch, ThinkPad T42 și T42p sunt dispozitivele ideale pentru utilizatorii mobili ce au nevoie de un notebook cât mai ușor, care să dispună însă de o funcționalitate extinsă. Acest modele vor fi dotate noile procesoare create de către Intel, Pentium M, îmbunătățindu-se performanța mobilă și durata de funcționare a acumulatorilor.

Puterea unei stații de lucru mobile
Combinând mobilitatea unui notebook ThinkPad cu performanțe grafice de mare viteză, stația de lucru mobilă ThinkPad T42p oferă capacitate grafică robustă, putere îmbunătățită de procesare și o durată mai mare de funcționare. Dispunând de un ecran de 15 inch, ThinkPad T42p reprezintă soluția ideală pentru afișarea de desene detaliate, de conținut digital și proiecții multimedia sau aplicații inginerești de mare precizie - la birou sau în afara acestuia. ThinkPad T42p, cea mai ușoară și cea mai mică stație mobilă de pe piață, va fi dotat cu procesor Intel Pentium M Processor 745 sau 755, placă video ATI Mobility FireGL T2 ce oferă suport OpenGL, tehnologie 'Flexview', rezoluție UXGA (1600 x 1200), standard de transmisii 802.11 a/b/g, cât și întregul portofoliu de tehnologii IBM ThinkVantage. Acesta include sistemul de securitate ESS (Embedded Security Subsystem), reprezentat printr-un chip integrat de securitate și software ce poate fi descărcat, care protejează datele companiilor, securizează parolele și veghează împotriva accesului utilizatorilor neautorizați.

Tehnologiile ThinkVantage -
salvează date și timp prețios
Atât ThinkPad T42, cât și T42p sunt echipate cu o varietate de tehnologii IBM ThinkVantage care îmbunătățesc securitatea, oferă opțiuni și ușurință în utilizarea capabilităților wireless și simplifică managementul acestora pentru personalul IT.
Sistemul IBM de Salvare și Recuperare rapidă a datelor oferă un set de instrumente ce ajută utilizatorii să diagnosticheze, să primească ajutor și să recupereze date în urma unei erori software, chiar dacă sistemul primar de operare nu mai bootează. Această soluție îndeplinește toate sarcinile de recuperare a datelor, începând de la un backup de sistem sau restaurarea fișierelor corupte sau șterse și până la recuperarea datelor în urma unei erori software a sistemului de operare.
Deoarece sistemele mobile de astăzi se află într-un pericol continuu de a fi scăpate și avariate, IBM oferă, în cadrul modelelor ThinkPad T42 și T42p, un sistem de protecție activă (APS) care ajută la protejarea datelor utilizatorilor. Similar tehnologiei utilizate la automobile pentru sistemele de airbag-uri, sistemul APS utilizează un microcip care detectează accelerarea sistemului (cum ar fi o cădere de pe o masă) și răspunde prin parcarea temporară a capului de citire a harddisk-ului. Acest răspuns rapid poate ajuta la prevenirea stricării hdd-urilor care poate apărea în timpul acestor șocuri, evitându-se astfel pierderea totală a datelor de pe computerul mobil.
Create cu gândul la utilizatorii mobili, noile notebook-uri ThinkPad T42 și T42p dețin sisteme de rețelistică wireless de mare performanță, inclusiv standardul Intel 802.11 b/g. Ambele modele dețin, de asemenea, IBM Access Connections 3.0, o soluție software ce salvează setările de rețea și simplifică managementul mediilor cu conectivitate multiplă.

Design câștigător
IBM a fost una dintre primele companii care au adoptat drive-ul optic de 9,5 mm, Ultrabay Slim. Astăzi, IBM prezintă noul drive ThinkPad Multi-Burner Ultrabay Slim, cel mai mic inscriptor de DVD-uri apărut până acum pe piață, care citește și scrie majoritatea formatelor existente în momentul actual pe piață.
Având aproximativ 3,05 cm grosime și cântărind mai puțin de 2 kg, noile notebook-uri IBM dotate cu ecrane de 15 inch dețin unul dintre sistemele de alimentare cu cel mai mare timp de funcționare din industria computerelor portabile, oferind până la 9 ore de funcționare.