.

IBM România a anunțat joi 16 iunie 10 noi oferte de soluții și servicii IT pentru piața firmelor mijlocii (între 50 și 999 de angajați), oferte disponibile în toată Europa: 3 noi servicii din programul IBM Express Managed Services, 2 soluții POS (point of sales) pentru distribuitorii cu amănuntul, noi funcții pentru portofoliul IBM Product Lifecycle Management (PLM) Express adresat firmelor din producție, 2 noi servere Express rulând Linux și 2 stații de lucru de mare putere.

De asemenea, IBM a anunțat că în prezent ofertele sale IBM Express sunt deja incluse în 15 soluții dezvoltate de partenerii săi de afaceri pentru firmele mijlocii. IBM a investit 300 milioane USD în servicii, programe, consultanță și instruire destinate să ajute partenerii de afaceri să penetreze piața întreprinderilor mici și mijlocii (IMM). În prezent 50 de parteneri de afaceri din întreaga lume au primit acreditarea de a folosi marca 'žBuilt on IBM Express Portfolio' împreună cu soluțiile lor. Inițiativa 'žBuilt on IBM Express Portfolio', prezentată în premieră la conferința IBM PartnerWorld din martie 2005, furnizează clienților IBM de pe piața întreprinderilor mijlocii mai multe soluții IBM Business Partner bazate pe un conținut IBM Express.

'žIBM Express Portfolio' reprezintă piatra de temelie a strategiei IBM de susținere a pieței IT pentru întreprinderile mici și mijlocii, estimată de IDC să ajungă la 360 miliarde USD în 2005. Portofoliul IBM Express oferă hardware, middleware, servicii și finanțare - toate ajustate conform cerințelor întreprinderilor mijlocii '“ care pot fi achiziționate, instalate și administrate rapid, eficiente în ceea ce privește costurile și oferă o rapidă amortizare a investițiilor (ROI). oferă hardware, middleware, servicii și programe de finanțare - toate ajustate conform cerințelor de afaceri ale întreprinderilor mici și mijlocii '“ care pot fi achiziționate, instalate și administrate rapid, eficiente în ceea ce privește costurile și cu recuperare rapidă a investițiilor.

IBM express portfolio dispune în prezent de peste 85 de oferte pentru Europa care dau posibilitatea clienților să își îmbunătățească reacția și flexibilitatea infrastructurilor lor IT, pentru ca aceștia să se poată concentra asupra activităților fundamentale ale afacerii. Și pentru că fluxurile financiare reprezintă una din cele mai stringente probleme pentru întreprinderile mijlocii, IBM express portfolio este disponibil împreună cu o serie de opțiuni de finanțare adaptate.

DETALII

Noutățile ofertei de servicii IBM pentru firmele mijlocii:

IBM introduce trei noi servicii flexibile și administrate modular, destinate întreprinderilor mici și mijlocii, orientate spre securizarea întreprinderii și a datelor, randamentul angajaților, fiabilitatea și administrarea tehnologiei informației. Acestea includ:

Serviciul IBM Express Managed Security Services pentru securitatea e-mail-ului, ce oferă patru opțiuni modulare care interceptează și afișează e-mail-urile care conțin virusi, spam-uri, imagini pornografice și conținut nedorit. Acest serviciu este creat să ofere o mai bună protecție și un răspuns mai rapid la amenințările apărute din interiorul companiei, la un preț scăzut; în acelasi timp clienții sunt asigurați că e-mail-urile companiei nu au un conținut care poate dăuna sau distruge.

IBM Express Enhanced ServiceSuite îmbunătățește suportul tehnic al IBM pentru oferirea unor servicii de performanță industrială maximă pentru recuperarea componentelor hardware, completat cu o gama larga de servicii opționale suport. Specialiștii IBM, susținuți de cele mai avansate sisteme de distribuție, oferă aceste soluții noi într-un mediu multi-platformă cu distribuție mixtă. Beneficiile pentru afaceri includ următoarele:
- Soluția este flexibilă în ceea ce privește tendințele de dezvoltare și poate fi personalizată pentru a răspunde principalelor cerințe ale afacerii.
- Serviciul este simplificat, cu un singur punct de contact și oferă o soluție completă de întreținere printr-un simplu contract, certificat de evaluare și factură.
- Soluția minimizează blocările și întreruperile proceselor afacerii, reduce cheltuielile pentru suport IT, ajută companiile să anticipeze și să răspundă rapid la problemele noi și reduce costurile optimizând disponibilitatea infrastructurii IT, prevenind întreruperile neplanificate.

IBM Output Management Services: externalizarea și administrarea componentelor periferice include de obicei imprimante, copiatoare, fax-uri și scannere. Această strategie de a printa mai puțin cu costuri mai mici (print for less/print less) conduce la:
- Reduceri de costuri și costuri totale de proprietate mai scazute
- Oportunități de a spori eficiența și satisfacția angajaților în desfășurarea proceselor
- Standardizarea rezultatelor la un nivel înalt pentru a susține construirea brand-ului
- Flexibilitate pentru produsele personalizate și consolidarea relațiilor de afaceri
- Concentrarea pe resursele clientului, dinspre procesele back-office înspre abilitățile lor principale
- IBM oferă Output Management Services ca pe o suită de servicii preambalate sau ca pe o soluție personalizată adresată cerințelor specifice ale clienților.

Noile produse din portofoliului IBM Express:

IBM SurePOS 300 express și SurePOS 500 express pentru industria retail: de mai bine de 30 de ani, IBM oferă soluții sigure POS (point of sales) pentru vânzările cu amănuntul, a distribuit mai mult de 3 milioane de unități și a instalat mai mult de 2 milioane de sisteme în mai mult de 100 de mii de magazine din întreaga lume. Aceste două soluții express sunt oferite acum ca pachete care includ un procesor Intel Celeron, hard disk drive, touchscreen tip flat planel, imprimantă și sertar pentru bani. Aceste oferte furnizează întreprinderilor mijlocii alegeri fiabile, puternice și flexibile, de o valoare de ansamblu excepțională. Aceste soluții oferă o platformă POS avansată și sigură, concepută să optimizeze personalizarea experienței clienților, să îmbunătățească productivitatea angajaților și flexibilitatea afacerii, totul la un preț competitiv.

Portofoliul express IBM Product Lifecycle Management (PLM) oferă companiilor producătoare de orice dimensiune posibilitatea să achiziționeze soluții integrate IBM PLM cu mai multe funcții modulare. Serviciile IBM Financing Advantage oferă plăți în rate lunare convenabile și flexibile.

Noile servere LINUX express 'žopen world' cu IBM eServer OpenPower 710 express și 720 express. Aceste servere sunt preconfigurate cu 1,2 sau 4 procesoare, combinând performanța și fiabilitatea mașinilor ultraperformante cu simplitatea și costurile cerute de bugete mai mici. Echipate cu procesoare IBM POWER5 și cu sistemul de operare Linux, aceste servere pot să ruleze aplicații critice de infrastructură și afaceri ale întreprinderii. Ideal de asemenea pentru managementul bazelor de date, fiecare model Open Power express va include gratis un CD cu licență DB2 express.

Noile modele express pentru stațiile de lucru, Intellistation zPro Z20 și Intellistation mPro M30 express sunt pre-ambalate, iar configurarea de mare putere a stațiilor de lucru oferă avantaje majore de cost și performanță. Performanța scalabilă a multiprocesorului este optimizată pentru operarea aplicațiilor pentru calcul intensiv.

Programul de acreditare 'žBuilt on IBM Express Portfolio":

Primii 50 de Parteneri de Afaceri IBM acreditați să folosească emblema 'žBuilt on IBM Express Portfolio"
Partenerii de afaceri IBM pot distinge ofertele lor de soluții sau servicii ca fiind special create pentru întreprinderile mijlocii

 
Partenerii de afaceri IBM ale căror soluții și servicii includ oferte IBM express portfolio pot folosi acum noua emblemă 'žBuilt on IBM Express Portfolio' pentru a indica faptul că acele solutii au fost create prin oferte IBM destinate în special organizațiilor mijlocii (cu 50 până la 999 de angajați). De când IBM a prezentat această ofertă în premieră la Conferința PartnerWorld din luna martie, cincizeci de parteneri de afaceri au primit acreditarea de a folosi această marcă împreună cu soluțiile lor în întreaga lume. (* vezi lista de la sfârșit)

Orice partener de afaceri al IBM care încorporează ofertele IBM express portfolio în propriile soluții sau oferte de servicii și le-a implementat cu succes într-un mediu de afaceri de dimensiuni mijlocii poate folosi acum un formular online disponibil pe pagina de Internet IBM Small and Medium Business Advantage pentru a specifica soluțiile înscrise sub noua emblemă Built on IBM Express Portfolio. Furnizorii și distribuitorii de soluții IBM eligibili, vânzătorii independenți de software și integratorii de sisteme locali care afișează emblema pot beneficia de investiții IBM semnificative în generarea cererii (demand generation) și în publicitate pentru a face cunoscut portofoliul IBM express.

Inițiativa Built on IBM Express Portfolio este creată să ajute partenerii de afaceri să-și diferențieze soluțiile și ofertele de servicii atunci când vând către întreprinderile mijlocii. Partenerii de afaceri eligibili vor avea posibilitatea să prezinte ofertele lor 'žBuilt on Express Portfolio' pe site-urile publice IBM destinate să genereze oportunități de vânzări. Partenerii de afaceri pot folosi de asemenea emblema pe propriile lor site-uri, campanii de marketing colaterale și în publicitate. In curând vor apărea template-urile actualizate ale PartnerWorld Campaign Designer cu emblema 'žBuilt on IBM Express Portfolio'.

'Am investit foarte mult în susținerea IBM Express Portfolio și am dezvoltat patru soluții noi pentru intrarea pe piața întreprinderilor mijlocii', a spus Biff Myre, Global Director la Lakeview Technology Inc., unul dintre primii parteneri de afaceri IBM acreditat să folosească sigla IBM Built on Express Portfolio. 'Cu IBM Express Portfolio și inițiativa Built on IBM Express Portfolio, partenerii de afaceri IBM își pot extinde prezența și vizibilitatea pe piața întreprinderilor mijlocii și pot furniza clienților lor soluții mai usor de folosit și de administrat'.

'žAmortizarea rapidă a investițiilor (ROI) din dezvoltarea soluțiilor noastre pe IBM express portfolio a fost realizată în patru luni de la prima implementare la client', a spus Alison Smith, Sales Principal la Digital Union. 'Ciclul de vânzari s-a redus de la aproximativ 18 luni la mai puțin de 4 luni. Acest lucru se datorează pe de o parte creșterii conștientizării în rândul clienților mijlocii, a faptului că ofertele sunt disponibile la un preț care valorifică mai bine investiția, și pe de altă parte faptului că prețul soluției nu reprezintă o barieră'.

IBM furnizează de asemenea un număr sporit de instrumente, programe și oferte pentru a ajuta partenerii de afaceri să construiască, să dezvolte și să vândă mai ușor soluțiile pe platforme IBM express.

Noile servicii disponibile:
Inființat în 2003, Centrul de Inovare Virtuală (Virtual Innovation Center - VIC), este un centru care furnizează online auto-instruire și resurse tehnice pentru a ajuta partenerii de afaceri să-și construiască soluții on demand de vârf și să permită accesul rapid al produselor lor pe piață. Acestea sunt furnizate cu o singură interfață și sunt personalizate conform experienței utilizatorului pentru derulare completă și acordă suport pentru o serie întreagă de produse și soluții.

Prin intermediul Centrului de Inovare Virtuală (Virtual Innovation Center - VIC), IBM Solutions Builder Express este un 'toolkit' care furnizează vânzări gratuite de materiale, instrumente tehnice și implementare de valori '“ numite Solution Starting Points - pentru a ajuta partenerii de afaceri în optimizarea amortizării investițiilor (ROI), simplificând crearea unei soluții, folosind o metodologie certificată, reutilizabilă dezvoltată și testata cu partenerii de afaceri.

Metaware, un partener de afaceri IBM din Olanda, a folosit Solution Builder Express pentru a construi un portal flexibil pentru Camera de Comerț a Olandei. Camera de Comerț furnizează informații întreprinzătorilor, stimulează comerțul și industriile regionale și oferă consultanță administrațiilor locale și regionale. Pentru a susține aceste sarcini, Camera de Comerț Regională Centrală Gelderland are nevoie de un portal flexibil care sa faciliteze eforturile tuturor angajaților pentru a aduce împreună informații de personal și de organizație. Bazându-se pe Solution Builder Express, Metaware creează o aplicație Lotus Notes furnizând accesul angajaților la informații relevante.

Centrul de Inovare Virtuală (Virtual Innovation Center) găzduiește de asemenea oferte destinate partenerilor de afaceri, precum noul IBM Express Runtime v2.1 sau Informix Dynamic Server Express. IBM Express Runtime include middleware IBM de vârf precum bazele de date IBM validate, server Web și server de aplicații într-un pachet convenabil, printr-un singur contract, o singură licență și la un preț foarte competitiv. Această soluție simplifică pentru partenerii de afaceri modalitățile de dezvoltare și de administrare a soluțiilor pentru afaceri pe IBM express middleware, ceea ce conduce la un preț de achiziție mai scăzut pentru clienți. Informix Dynamic Server Express este la ora actuală cea mai larg ieftină bază de date încorporabilă (embeddable) disponibilă pe piață, cu funcționalitate completă, instalare automată auto-mentenanță autonomă și suport pentru standarde deschise și portabilitate între platforme rulând UNIX, Windows sau Linux și este destinată să ajute furnizorii de aplicații să deservească firme mici și mijlocii cu nevoi dinamic-crescătoare de management al informației. Informix cea mai larg utilizată bază de date embedded în lume pe mai multe segmente de piață, inclusiv retail, telecom, sănătate, administrație și IMM. Popularitatea continuă a Informix este ilustrată de faptul că numai în America de Nord 8 din primii 10 distribuitori cu amănuntul și 20 din primele 25 de supermarketuri sunt clienți Informix.

Pachetul suport IBM Express '“ Permite integrarea aplicațiilor proprii cu produsele IBM Express
Până la data de 30 iunie 2005, vânzătorii independenți de software care se angajează să susțină orice produs IBM Express middleware pot obtine trei posibilități/beneficii certe prin simpla înregistrare și transmitere a profilului proiectului, cu câștigarea unui premiu IBM Virtual Innovation Center. Un profil proiect IBM Virtual Innovation Center este o solicitare pentru asistență tehnică. Acest pachet îi va ajuta pe vânzătorii independenți de software să devină membri ISV de nivel avansat ai PartnerWorld.

Ei vor putea beneficia de resursele Inovației Virtuale (Virtual Innovation); pot obtine o consultație telefonică de trei ore cu un architect IBM, pentru o revizuire arhitecturală sistem a aplicațiilor lor și recomandări personalizate pentru migrarea catre produsele și tehnologiile IBM on demand. În cele din urmă, vor avea sprijinul necesar la Centrul de Inovație (Innovation Center) IBM pentru parteneri de afaceri. Situate în 25 de locații din toată lumea, aceste centre furnizează acces direct sau de la distanță la cele mai noi tehnologii, instrumente de dezvoltare, laboratoare sigure de portare și asistență tehnică individuală specializată. Acest suport adițional se ridică la o valoare de 10.000 de dolari. Pentru mai multe informații despre aceste oferte promoționale, vă rugăm vizitați:
http://www.developer.ibm.com/isv/marketing/industrynetworks/benefits/specials/express_support_promo.html

Partenerii de afaceri IBM pot afla mai multe informații despre Solutions Builder Express vizitând:
http://www.ibm.com/partnerworld/solutionsbuilder
Soluțiile și serviciile următorilor parteneri de afaceri IBM au primit aprobarea de a purta emblema Built on IBM Express Portfolio în Europa. Partenerii de afaceri se pot înregistra la www.ibm.com/partnerworld/smb, pot vizita site-ul Built on IBM Express Portfolio pentru a anunța ofertele lor de soluții și/sau servicii.

* Următorii parteneri de afaceri au 'žBuilt on Express solution'.

ABAS Software AG, Germania
ACG, Italia
AGENA, Franța
Altim, Spania
Bison AG, Elveția
CEGID, Franța
CJM International, Franța
Command AG, Germania
Computer Software Group, Anglia
Digital Union, Anglia
EVIATEC Systems AG, Germania
Fastnet S.p;A., Italia
Gosvo, Cehia
Infor, Germania
KUMAtronic, Germania
LCS International, Cehia
Novell, Anglia
Pluribus, Italia
Prios (2 solutii), Franța
PSIPenta, Germania
Q.GIR, Cehia
SPI, Franța
Strategix, Anglia
SoftM, Germania
Tecla, Italia
Zecca, Italia

Pentru a afla mai multe detalii despre IBM Express Portfolio vă rugăm vizitați: http://www.ibm.com/businesscenter/us/express.
http://www-1.ibm.com/businesscenter/cpe/download0/21640/241222_express_brochure.pdf