.

Industrial Software și Primăria Alba Iulia au agreat Protocolul de Cooperare pentru proiectul Alba Iulia Smart City 2018, care adaugă cinci noi soluții de administrare inteligentă a orașului. Colaborarea face parte din programul de pregătire pentru aniversarea centenarului Marii Uniri, prin care Primăria Municipiului Alba Iulia dorește să devină primul oraș „smart” din România. Industrial Software va acoperi în întregime costurile de dezvoltare și implementare ale soluțiilor oferite: aplicație mobilă pentru raportarea incidentelor, analiză bugetară, barometru public etc.
 
„ Dorim să participăm activ la digitalizarea primului Smart City din România, iar până la sfârșitul acestui an vom implementa cinci noi soluții cu impact major asupra comunității. Anul viitor vom analiza reacția populației și vom ajusta soluțiile pentru obținerea celor mai bune rezultate. Soluțiile de guvernare inteligentă sunt elemente centrale ale strategiei și viziunii Industrial Software, iar noi sperăm ca Alba Iulia Smart City 2018 să fie punctul de plecare pentru multe alte orașe din România”, precizează Cătălin Popa, director executiv Industrial Software.
 
 
Conceptul dezvoltat de Industrial Software pentru proiectul Alba Iulia Smart City 2018 include:
 
Aplicație mobilă pentru raportarea incidentelor
 
Soluție pentru analiza și raportarea veniturilor bugetare
 
Soluție de barometru public (permite consultarea locuitorilor municipiului pe diverse teme)
 
Aplicație pentru programare online a căsătoriilor
 
Integrarea sistemului de Dispecerat cu alte soluții  mobile de raportare a incidentelor
 
„Încă este nevoie să explicăm conceptul de “smart” pentru a fi înțeles și preluat, dar toate marile schimbări pe care le-am realizat în Alba Iulia au plecat de la imaginație și viziune. Parteneriatul cu Industrial Software ne apropie de realitate și pune tehnologia la lucru în folosul cetățeanului. Soluțiile propuse pentru Alba Iulia Smart City 2018 nasc o „democrație electronică” în care locuitorii sunt egali prin simplul fapt că oricine poate sesiza o problemă, solicita o programare a căsătoriei sau exprima o opinie, doar folosind Internetul. Simplu, fără cereri, fără deplasări. Cetățenii sesizează, iar funcționarii publici au datoria să rezolve”, precizează Mircea Hava (foto), primarul municipiului Alba Iulia.
 
Industrial Software are o experiență de peste 19 ani în furnizarea şi integrarea de soluţii software şi hardware pentru administrația publică, iar peste 4 milioane de cetățeni sunt beneficiari ai proiectelor derulate în România. Fiind o companie preocupată în permanență de cercetare și inovare în domeniul tehnologiilor inteligente, Industrial Software promovează conceptul de oraș inteligent la nivel național și este membru fondator al asociației neguvernamentale și nonprofit Smart City IT Cluster.