.

Centrul va dezvolta semiconductori de mare putere și microcipuri de securitate pentru carduri inteligente

În imagine: Dr. Reinhard PLOSS, CEO Infineon Technologies Austria & Group Senior Vice President și General Manager Automotive, Industrial & Multimarket, Infineon Technologies AG

Infineon Technologies AG a inaugurat miercuri, în cadrul unei ceremonii, cel mai nou centru de dezvoltare al său, aflat în capitala României. Activitatea celor aproximativ 60 de specialiști angajați până în prezent se concentrează pe dezvoltarea semiconductorilor de mare putere cu funcții analogice și digitale (Power mixed signal), care se utilizează din ce în ce mai mult în aplicații auto și industriale, precum și a unor microcipuri de securitate pentru carduri inteligente. Activitatea din București este coordonată de Infineon Technologies România SRL, care a fost înființată în aprilie 2005 ca filiala din România a Infineon Technologies Austria AG.

'žNoul nostru centru de dezvoltare este o reacție la creșterea cererii de semiconductori inteligenți în aplicațiile auto și industriale; tot aici dezvoltăm și microcipuri de securitate pentru carduri inteligente, folosite mai ales în domenii cum ar fi comunicațiile mobile, sisteme bancare sau de identificare", a explicat Președintele consiliului de administrație al  Infineon, Dr. Wolfgang Ziebart, în discursul ținut în fața unei audiențe de peste 100 de invitați. 'žCentrul din București va fi un suport suplimentar pentru succesul nostru în domeniul produselor power mixed signal pentru aplicații auto și industriale, urmând să-și asume în curând un rol important.'

Noul centru de dezvoltare va consolida rețeaua de cercetare din domeniul semiconductorilor inteligenți de mare putere, rețea care cuprinde actualmente centrele din Villach, Padova, München și Graz. Aceste centre se vor concentra și mai mult asupra cooperării cu cei mai importanți producători de aplicații electronice auto și vor impulsiona și mai multe inovații de produs.

Activitățile derulate în centrul Infineon de la București în vederea dezvoltării de  microcipuri de securitate pentru carduri inteligente de ultimă generație sunt integrate în rețeaua de cercetare cu centre consacrate la München și Graz. Activitatea centrului din București se va concentra pe designul de carduri inteligente, dezvoltarea de soft și testarea acestor produse high-tech.

Împreună cu Universitatea Politehnica din București se concep programe de studii de master. Astfel se va asigura încă din faza pregătirii profesionale acoperirea viitorului necesar de personal specializat în cercetare-dezvoltare pentru industria de semiconductori. În acest an urmează să fie angajați la București încă 60 de specialiști.

În aprilie 2005, Thomas Simonis a preluat conducerea filialei și centrului din România. Între 2002 și 2005, Simonis, care lucrează pentru Infineon din 1998, a construit cu succes centrul de dezvoltare de soft al Infineon din  Bangalore/India.

Infineon Technologies AG, München, oferă semiconductori și soluții de sisteme pentru industria automobilelor, electronică și multimarket, pentru aplicații în comunicații, precum și produse de memorie. Infineon este o companie prezentă în întreaga lume și își conduce operațiunile prin companiile subsidiare din USA de la San Jose, California, din regiunea Asia-Pacific de la Singapore și din Japonia de la Tokio. Având aproximativ 36.400 de angajați în întreaga lume, Infineon a realizat în anul fiscal 2005 (sfârșitul lunii septembrie) o cifră de afaceri de 6,76 miliarde Euro. Compania este cotată la bursa din Frankfurt, fiind inclusă în DAX, precum și la cea din New York (NYSE) sub simbolul 'žIFX'. Informații suplimentare la www.infineon.com.