.

InnoEnergy, cel mai mare generator de inovație din Europa privind energia durabilă, va găzdui cea de-a șasea ediție a "Business Booster" (TBB), catalizatorul Europei pentru inovațiile din domeniul energiei curate. Evenimentul din acest an, care are loc la Copenhaga, Danemarca, pe 17-18 octombrie, se va concentra pe tema "Viitorul este acum". Peste 700 de participanți din peste 30 de țări sunt așteptați să se alăture celor 150 de proiecte inovatoare privind energia durabilă, care pot fi explorate în expoziția din cadrul evenimentului. 
 
"Business Booster este singurul eveniment care reunește cele mai inovatoare start-up-uri din întreaga Europă, cu jucători din industrie, investitori și instituții din sectorul public, pentru accelerarea tranziției către energia ecologică a Europei", precizează Elena Bou, Director Inovație, InnoEnergy . "În plus față de sesiunile de pitching ale start-up-urilor, vizitatorii pot participa la mese rotunde, demonstrații live de produs și sesiuni care se desfășoară în paralel".
 
 
Premieră: prezentări ale experților și reverse pitching
 
Pentru prima dată, InnoEnergy organizează sesiuni de reverse pitching. În acest format, experți de top din domeniile lor vor prezenta cele mai noi inovații și vor arăta cum companiile lor au revoluționat sectoare precum cel de depozitare, transport, cel eolian și cel al orașelor inteligente. În timpul sesiunilor de reverse pitching, companiile din sectorul energetic vor aborda antreprenorii InnoEnergy pentru a căuta soluții energetice durabile pentru provocările lor.
 
"În fiecare an, reinventăm Business Booster pentru a oferi start-up-urilor și reprezentanților industriei energetice o deschidere mai mare și informații relevante", precizează Bou. "Mixul nostru unic de sesiuni, demonstrații de produse și evenimente de rețea creează condiții ideale pentru participanți pentru a descoperi cele mai recente inovații, a genera parteneriate și a crește gradul de conștientizare privind brandul pe care îl reprezintă. Revoluția energiei curate a avut loc, iar viitorul energiei durabile este acum."
 
De la soluții de stocare de înaltă performanță la controlul automat al încălzirii
 
Printre expozanții din acest an se numară Northvolt din Suedia, care construiește cea mai mare fabrică de baterii litiu-ion din Europa. Betterspace din Germania, pe de altă parte, dezvoltă componente pentru a permite controlul automat al încălzirii clădirilor nerezidențiale. Watty din Suedia va prezenta un instrument de analiză a datelor privind energia care monitorizează consumul de energie electrocasnicelor din gospodării cu ajutorul unui singur senzor pentru a economisi bani și energie; soluția este în curs de patentare. DCbrain din Franța a dezvoltat o soluție Big Data pentru exploatarea și întreținerea rețelelor industriale complexe, în timp ce Skeleton Technologies din Estonia dezvoltă soluții de stocare a energiei de înaltă performanță bazate pe grafen.
 
 
Primii vorbitori au fost confirmați, printre care se numără Dr. Daniel M. Kammen, profesor de energie al Universității Berkeley din California, care a fost autorul principal al diferitelor rapoarte ale Grupului interguvernamental privind schimbările climatice, care a primit în parteneriat Premiul Nobel pentru pace din 2007. În plus, la dezbaterile în grup și sesiunile paralele va fi prezent și omul de știință Robert Rosner, director fondator al Institutului de politică energetică al Universității din Chicago și experții  Lars Aagaard, directorul Asociației pentru Energie Daneză și Michael Sen, membru al Consiliului de conducere al Siemens.
 
Înregistrările de tip early bird se pot face până la data de 31 iulie. Informații suplimentare, agenda, lista expozanților și a vorbitorilor sunt disponibile la tbb.innoenergy.com.