.

În cadrul MWC 2016, Ericsson a anunțat mai multe detalii în legătură cu planurile de a asigura cea mai bună experiențăla nivel de conectivitate pentru automobilele ce se vor conduce singure. Pe măsură ce condusul autonom devine realitate, atenția se îndreaptă către zonele fără acoperire de pe autostrăzi, zone carescad calitatea experienței media din mașină, precizează oficialii firmei. „Platforma Ericsson poate folosi analiza datelor pentru o gamă extinsă de utilizări, inclusiv sugestii de conținut media pentru a acoperi întreaga durată a unui drum cu mașina”, precizează Diomedes Kastanis, CTO Software Solutions, Ericsson. „Avem o abordare inovatoare asupra automobilelor autonome, tratându-le ca dispozitive IoT, ce sunt făcute mai inteligente prin abordarea noastră analitică. Cele mai recenteeforturi ale companiei în această zonă reprezintă încă un exemplu al importanței pe care Ericsson o acordădezvoltării unui software deschis, agil, care îndeplinește cerințele unui ecosistem în dezvoltare.”
 
Ericsson și Volvo Cars deruleazădeja un program comun de cercetare pentru dezvoltarea de capabilități de streaming inteligente, pe bandă largă, ce va oferi șoferilor și pasagerilor o experiență de călătorie cât mai bună într-un automobil Volvo. Noile tehnologii dezvoltate în urma programului de cercetare vor fi integrate în automobilele autonome ale companiei.
 
Posibilitățile de conectivitate ale automobilului autonom anunțate de Ericsson utilizează tehnici creative pentru a asigura conținut media de înaltă calitate pentru mașinile ce se conduc singure, în special pe autostrăzile cu limite maride viteze. Acest mediu reprezintă o provocare deosebită deoarece lățimea de bandă și modul de administrare a datelor nu pot suporta volume mari de date în situații cu viteze crescute. În timp ce acoperirea rețelelor este puternică în zone fixe, acesta nu este constantă pe autostrăzi și doar o cantitate limitată de date poate fi stocată într-o mașină.
 
 
Ericsson colaborează cu Volvo încă din 2013, Connected Vehicle Cloud (CVC) fiind bazat pe platforma Multiservice Delivery a Ericsson. CVC oferă informații, aplicații și servicii de comunicare pentru noile automobile Volvo.
 
Platforma Ericsson va susține interfețe de programare pentru aplicații open source (APIs) 
 
Platforma API a Ericsson va susține partenerii din industrie în dezvoltarea ecosistemelor încorporate în automobile. Aceastacreează o rețea ce combină date și analize pentru a oferiun conținut mediabogat și informații personalizate pentru automobilele autonome. Folosind capacități cheie precum segmentarea video, optimizarea rețelei și înțelegerea traficului de date în timp real, platforma oferă o experiență de vizionare a conținutului media fără pauze și întârzieri. De asemenea, aceastasusține multiplii parteneri pentru crearea unui ecosistem de aplicații care să răspundă nevoilor șoferilor.
 
Ericsson la Mobile World Congress 2016
 
Pe durata târgului Mobile World Congress 2016 din Barcelona, Ericsson va prezenta ultimele tendințe din industria IT&C și va găzdui la standul său cele mai noi inovații tehnologice și discuții inspiraționale ce vor permite noi oportunități de afaceri. Ne aflăm în era transformării digitale, tot mai aproape de  Societatea Permanent Conectată - o societate în care mobilitatea, broadband-ul și cloud-ul vor ajuta fiecare individ și fiecare industrie să-și atingă adevăratul potențial. Există o multitudine de oportunități, iar companiile se transformă conform rolului pe care acestea au ales să-l joace în lanțul valoric și ecosistemele Societății Permanent Conectate.
Vă așteptăm alături de Ericsson în Hala 2, la standul 2N60, pentru a putea învăța mai multe despre 5G, Internetul Tuturor Lucrurilor și cloud, dar și pentru a discuta impactul pe care transformarea digitală îl are asupra oamenilor, afacerilor și societății.