.

Cererea mare de platforme pentru notebook-uri la baza creșterii.

Intel Corporation a anunțat miercuri 20 iulie o cifră de afaceri de 9,2 miliarde USD pe ce-al doilea trimestru al anului, cu 15% mai mare decât în perioada similară a anului trecut și cu 2 procente mai puțin decât în trimestrul întâi, 2005.

Profitul net a fost de 2 miliarde dolari, cu 16% peste profitul din aceeași perioadă a anului 2004, și cu 6% mai puțin decât în trimestrul întâi al acestui an.

Câștigurile per acțiune au fost de 33 de cenți, cu 22% mai mult decât în trimestul similar al anului 2004 și cu 6% mai puțin față de 35 de cenți în primul trimestru din 2005.

'Intel a anunțat rezultate financiare record pentru cel de-al doilea trimestru al anului, cu o creștere de 15% față de situația din perioada similară a anului trecut, ca urmare a cererii mari de platforme pentru notebookuri', a declarat Paul Otellini, Președinte și CEO Intel. 'Beneficiile investițiilor noastre în dezvoltarea de noi produse, tehnologii avansate pe bază de silicu și în piețele emergente s-au transformat într-o creștere care uimește industria. Așteptăm cu nerăbdare cea de-a doua jumătate a anului, în care vom livra în volum mare procesoare dual-core, vom începe producția bazată pe tehnologia de 65 de nanometri și vom livra noi platforme inovatoare'.

Intel, cel mai mare producător de chipuri din lume, este totodată lider în domeniul produselor legate de calculatoare, rețele și comunicații. Mai multe informații despre Intel puteți afla accesând www.intel.com/pressroom.