.

Intel Corporation a anunțat noi produse pentru centrele de date și tehnologii pentru furnizorii de servicii de tip cloud, care să îi ajute să obțină o mai mare eficiență și flexibilitate a infrastructurii, pentru a se adresa cererii de noi servicii și inovații. "În contextul în care lumea devine din ce în ce mai mobilă, presiunea pentru a susține miliarde de dispozitive și utilizatori schimbă structura centrelor de date", precizează Diane Bryant (foto), Senior Vicepreședinte și General Manager al Datacenter and Connected Systems Group, Intel. "De la leadership-ul în materie de produse din siliciu și designul de tip SoC la arhitectura rack și software, Intel oferă cele mai importante inovații de care producătorii de sisteme și furnizorii de servicii de tip cloud au nevoie pentru a construi centrele de date ale viitorului".

Serverele, rețelele și infrastructura de stocare evoluează pentru a face față creșterii volumelor de muncă, ceea ce duce la apariția microserverelor, backup primar (cold storage) și rețelisticii entry-level. Prin optimizarea tehnologiilor pentru volume de muncă specifice, Intel îi va ajuta pe furnizorii de servicii în cloud să crească nivelul de folosire, să eficientizeze costurile, oferind în același timp utilizatorilor experiențe convingătoare.

Printre noile produse lansate se numără și noua gamă de procesoare de tip SoC (System-on-Chip), pe 64 de biți, Intel® Atom™ C2000 pentru microservere, platforme de backup primar (cu nume de cod "Avoton") și rețelistică entry-level (cu nume de cod "Rangeley"). Aceste procesoare de tip SoC sunt primele produse bazate pe microarhitectura Silvermont, noul design pe procesul de fabricație pe 22nm, oferind o creștere îmbunătățită a performanței și eficienței energetice, fiind lansată la doar nouă luni de la generația anterioară.

Intel a prezentat și switch-ul Intel® Ethernet FM5224 care, în combinație cu suita WindRiver Open Network Software, oferă soluții Software Defined Networking (SDN) pentru servere pentru o densitate crescută și consum redus de energie.

Intel a prezentat pentru prima dată Intel Rack Scale Architecture (RSA), pentru rack-uri, cu tehnologia Intel® Silicon Photonics în combinație cu noul conector MXC și fibra optică ClearCurve*, dezvoltată de Corning* la cerința Intel.

Noi procesoare de tip SoC Intel® Atom™ pentru actualele și viitoarele segmente de piață

Construite pe 22nm, noua gamă de procesoare Intel Atom C2000 au până la opt nuclee, un TDP de la 6 la 20 Wați, Ethernet integrat și suport pentru memorie de până la 64GB, de opt ori mai mare comparativ cu generațiile anterioare. OVH* și 1&1, lideri mondiali în servicii de web-hosting, au testat noile procesoare Intel și le vor folosi în viitoarele servicii de hosting, pe care le vor lansa în trimestrul următor. Procesul de fabricație pe 22nm oferă o performanță per watt superioară.

Intel oferă 13 modele specifice cu caracteristici customizate și acceleratori optimizați pentru volume de muncă specifice, precum hosting dedicat, memorie distribuită și furnizare de conținut, pentru a oferi o eficiență mai mare. Datorită acestora, Intel se poate extinde către noi segmente de piață precum backup primar și rețelistică entry-level.

Spre exemplu, noile configurații Intel Atom pentru rețelistică entry-level se adresează nevoilor specializate pentru securizarea și rutarea traficului pe Internet cât mai eficient. Noile produse conțin un set de acceleratori hardware numiți Intel® QuickAssist Technology, pentru îmbunătățirea performanței criptografice. Sunt dedicate routerelor și aparatelor de securitate.

Prin consolidarea aplicațiilor, serviciilor și procesării pe o singură platformă, providerii au o mai mare flexibilitate. Vor putea astfel să se adreseze cererilor din segmentul rețelelor, în timp ce oferă o performanță mai mare, reduc costurile și accelerează timpul de lansare a produselor.

Ericsson, unul dintre liderii globali din domeniul comunicațiilor, a anunțat că switch-urile blade, folosite în Ericsson Cloud System, soluție care le oferă furnizorilor posibilitatea să adauge capabilități de tip cloud rețelelor deja existente, vor fi bazate curând pe noua gamă de procesoare Intel Atom C2000.

Switch-uri optimizare pentru microservere pentru Software Defined Networking (SDN)

Soluțiile de rețea care manageriază traficul de date de-a lungul microserverelor poate avea un impact semnificativ asupra performanței și densității sistemului. Combinația dintre Switch-ul Intel Ethernet Switch FM5224 și suita WindRiver Open Network Software duce la apariția primei soluții pentru switch-uri SDN Ethernet, de 2,5GbE, de mare densitate, latență scăzută, dezvoltată special pentru microservere. Soluția îmbunătățește inovația și complementează controllerul Intel Ethernet din procesorul Intel Atom C2000. Combinate, ele pot fi folosite pentru a crea soluții SDN pentru centrele de date.

Switch-urile care folosesc noul Intel Ethernet Switch FM5224 pot conecta până la 64 de microservere, oferind o densitate mai mare cu 30%3. Ele se bazează pe platforma de referință Intel Open Network, anunțată la începutul anului.

Prima prezentare live a rack-ului bazat pe Intel® Silicon Photonics

Eficiența maximă a unui centru de date necesită inovație la nivel de siliciu, sistem și rack. RSA ajută partenerii industriei să reconfigureze centrele de date pentru caracterul modular al componentelor (stocare, procesor, memorie, rețea) la nivel de rack. Intel RSA va permite de asemenea înlocuirea și configurarea componentelor atunci când se folosesc resurse de cloud computing, stocare și rețea.

Intel a prezentat primul rack bazat pe RSA operațional echipat cu procesoarele Intel Atom C2000, Intel® Xeon®, un switch cu Intel SDN și tehnologia Intel® Silicon Photonics. În cadrul prezentării, Intel a arătat noul conector MXC și tehnologia pentru fibră ClearCurve*, dezvoltată de Corning* la cerințele Intel. Conexiunile fibrei sunt construite special pentru a se potrivi cu Intel Silicon Photonics.

Colaborarea subliniază nevoia de o lățime mai mare a benzii pentru centrele de date. Prin trimiterea de fotoni printr-o fibră subțire în loc de semnale electrice prin fir de cupru, noile tehnologii pot transfera mai multe date la viteze foarte mari, pe distanțe lungi. Rata transferului poate fi avea viteze de până la 1,6 terabiți pe secundă4 pe distanțe de 300 de metri5 de-a lungul centrelor de date.

Pentru a sublinia rata crescută a implementărilor Intel RSA, Microsoft și Intel au anunțat că vor colabora pentru a inova viitorul design de rack RSA al Microsoft. Scopul este de a aduce un mod mai eficient de folosire, economie și flexibilitate pentru centrele de date ale Microsoft.

Gama de procesoare Intel Atom C2000 este deja disponibilă în peste 50 de designuri pentru microservere, backup primar și rețelistică. Produsele urmează să fie disponibile de la vendori precum Advantech*, Dell*, Ericsson*, HP*, NEC*, Newisys*, Penguin Computing*, Portwell*, Quanta*, Supermicro*, WiWynn*, ZNYX Networks*.

http://newsroom.intel.com/docs/DOC-4267.

Despre Intel

Intel (NASDAQ: INTC) este lider mondial în inovația din industria computerelor. Compania proiectează și dezvoltă tehnologii esențiale, ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume. Pentru informații suplimentare despre Intel accesați http://www.intel.com/pressroom și http://blogs.intel.com.