.

Intel a prezentat la Intel Developer Forum noi tehnologii pentru familia de procesoare a companiei bazată pe tehnologia Intel XScale și memoria Intel StrataFlash proiectată pentru a îmbunătăți performanțele dispozitivelor mobile. Împreună, tehnologiile Intel Wireless MMX, Intel Persistent Storage Manager și Intel Flash Data Integrator vor ajuta la aducerea conținutului aplicațiilor PC pe dispozitivele mobile și handheld folosind elementele de bază puse la dispoziție de Intel Personal Internet Client Architecture (Intel PCA).
Intel Wireless MMX este un set avansat de instrucțiuni multimedia împrumutate în cea mai mare parte din arhitectura Intel, ce permit dezvoltatorilor să dea puterea arhitecturii pe 64-bit, cu funcții de paralelism și multimedia, viitoarelor procesoare bazate pe microarhitectura Intel Xscale. Acest lucru permite miilor de dezvoltatori de aplicații PC care sunt, deja, familiari cu tehnologia Intel MMX să porteze cu ușurință software-ul lor cu valențe multimedia către arhitectura Intel PCA. Pentru aceia care creează aplicații special pentru piața dispozitivelor handheld și fără fir, acest set de instrucțiuni multimedia de uz general va permite dezvoltatorilor să aducă rapid pe piață aplicații sofisticate de multimedia și securitate cum ar fi jocurile 2D și 3D, filmele MPEG4, encriptarea/decriptarea fără fir, recunoașterea vocii și editarea digitală.
'Tehnologia Intel MMX fără fir ajută în apropierea posibilităților multimedia ale sistemelor desktop către tehnologia Intel XScale într-un mod care va crește performanțele în timp ce se va reduce consumul de energie necesar pentru a rula astfel de aplicații cu bogat conținut', a spus Ron Smith, senior vice president și general manager la Wireless Communications and Computing Group din cadrul Intel. 'Aducerea a mii de aplicații care se bazează pe tehnologia MMX de la familia de procesoare Intel Pentium către familia de procesoare Intel PCA va ajuta în accelerarea dezvoltării dispozitivelor fără fir și la extinderea, în continuare, a posibilităților avansate puse la dispoziție de uneltele noastre de dezvoltare'.
Tehnologia Intel MMX fără fir este ultima dintr-un cadru complet de unelte comune și posibilități pentru dezvoltarea de aplicații în arhitectura Intel. Intel și terți vor pune la dispoziție dezvoltatorilor un set comprehensiv de unelte de dezvoltare și optimizare pentru a accelera crearea de aplicații optimizate folosind instrucțiunile Intel MMX fără fir. Noile unelte de dezvoltare Intel XScale Microarchitecture Software debutează în stadiul beta cu un compilator, depanatoarea și simulatoare cu suport pentru tehnologia Intel MMX fără fir. Pentru a extinde, în continuare, portabilitatea aplicațiilor dinspre PC, unelte de optimizare cum ar fi Intel VTune și Intel Integrated Performance Primitives, folosite astăzi, vor suporta instrucțiunile Intel MMX fără fir și în versiunile următoare. Participanții la Intel Personal Internet Client Architecture Developer Network vor avea acces mai devreme la aceste unelte pentru a începe dezvoltarea de software.
Tehnologia Intel MMX fără fir este suportată de cele mai importante sisteme de operare cum ar fi WindowsCE.NET 4.1, SymbianOS, Palm OSv.5, Linux de la MontaVista și Embedix.

Nou Flash software
Odată cu adăugarea de conținut multimedia și de securitate aplicațiilor pentru dispozitive fără fir și handheld, cereri semnificative sunt adresate memoriei și capacității de stocare. Pentru a fi siguri că subsistemele flash vor suporta aceste aplicații, Intel a livrat primul subsistem de memorie pentru arhitectura Intel PCA cu ultimele versiuni ale software-ului Persistent Storage Manager (Intel PSM) și Flash Data Integrator (Intel FDI) care este optimizat pentru memoria de vârf Intel StrataFlash. Software-ul Intel PSM și FDI permite aplicațiilor fără fir să ruleze direct din memoria flash, în cadrul unui proces numit 'execute-in-place' salvând astfel energie, crescând performanța și protecția împotriva pierderilor de date. Exploatând la maxim avantajul memoriei Intel StrataFlash de înaltă densitate și cost scăzut, Intel PSM și FDI se asigură că fiecare bit din memorie este folosit, rezultatul fiind o stocare mai eficientă a oricărei dimensiuni a unei soluții de date pentru dispozitivele fără fir.
Peste 100 milioane de dispozitive celulare livrate până acum folosesc memoria Intel StrataFlash. Intel PSM și FDI sunt incluse cu dispozitivele care încorporează memoria Intel StrataFlash și sunt disponibile pentru terți dezvoltatori ca parte a Intel PCA Developer Network. Ultimele versiuni de software Intel PSM și FDI sunt special proiectate pentru nevoile dispozitivelor mobile bazate pe familia de procesoare Intel PXA.