.

Câștigurile per acțiune au fost cele mai bune din istoria companiei.

Intel Corporation a anunțat miercuri o cifră de afaceri de 10,2 miliarde USD pentru ce-al patrulea trimestru al anului trecut, un profit operațional de 3,3 miliarde USD, profit net de 2,5 miliarde USD și câștiguri per acțiune de 40 de cenți.

Cifra de afaceri realizată este sub estimările inițiale ale companiei (între 10,4 și 10,6 miliarde USD), cauzată de livrări sub așteptări ale procesoarelor de tip desktop, precum și de prețurile mai mici la care acestea au fost comercializate.

'ž2005 a fost cel de-al treilea an consecutiv în care creșterea veniturilor și a câștigurilor per acțiune a fost exprimată prin cifre din două numere, reprezentând cele mai bune rezultate financiare din istoria companiei', a declarat Paul Otellini, președinte și CEO, Intel. 'žDeși așteptările noastre pentru cel de-al patrulea trimestru au fost mai mari, pășim în 2006 cu produse noi, extraordinare, precum Intel Core Duo și Viiv. Capacitatea noastră de producție pe 65 de nanometri propulsează procesoarele dual-core către cereri de mare volum și rezultate extraordinare estimate în ceea ce privește performanța pe care o vor avea până la mijlocul anului. Credem că 2006 va fi din nou un an în care Intel va înregistra creșteri, odată cu lansarea platformelor pentru notebookuri, casa digitală, birou digital și piețe emergente', a mai spus el.

Intel, lider mondial în domeniul inovației bazate pe siliciu, creează tehnologii, produse și inițiative pentru a determina un progres continuu al modului în care oamenii lucrează și trăiesc. Informații suplimentare despre Intel sunt disponibile la www.intel.com/pressroom.