.

Intel Corporation a anunțat disponibilitatea celei de-a șasea generații a gamei de procesoare Intel Core vPro pentru biroul modern. Noile procesoare se adresează cererilor pentru securitate și productivitate pentru companiile mari, aducând inovații în materie de autentificare securizată, performanță crescută pentru dispozitive 2 în 1, Ultrabook-uri, sisteme All-in-One și desktop PC-uri. “Cu un design nou, performanță crescută și autonomie mare, procesoarele Intel Core și Intel Core vPro din a șasea generație setează un nou standard în computingul de business”, precizează Tom Garrison (foto), Vicepreședinte și General Manager al diviziei Business Client a Intel. “Prin adăugarea unor capabilități noi de securitate la nivel hardware, Intel a ajutat la transformarea noilor PC-uri într-o parte integrată a soluțiilor de securitate pentru business, asigurându-le utilizatorilor siguranța și productivitatea de care au nevoie”.
 
Blocarea PC-ului cu mai mult decât simplele parole
 
Hackerii găsesc noi modalități de a intra în computerele vechi prin furtul datelor personale ale angajaților pentru a obține informații confidențiale ale companiilor. În prezent, peste jumătate din infracțiunile de acest fel încep prin furtul datelor sau folosirea fără permisiune a informațiior confidențiale5. PC-urile vechi care folosesc parole de 8 caractere ce se schimbă la 90 de zile au funcționat bine acum 10 ani, iar în prezent este nevoie de un nivel de securitate avansat pentru atacurile actuale sofisticate. 
 
Pentru a preveni acest lucru, Intel prezintă o nouă soluție de securitate numită Intel Authenticate pentru companii, pe care o testează intern. Intel Authenticate e o soluție de autentificare, la nivel hardware, care întărește protecția identității pe PC, făcându-l mai puțin vulnerabil2 la atacurile de securitate. 
 
Intel Authenticate verifică identitățile prin folosirea unei combinații din trei factori: “ceva ce știi”, precum un număr personal de identificare; “ceva ce deții”, cum ar fi un număr de telefon; și “ceva ce ești”, precum o amprentă. Departamentul IT poate alege dintre mai mulți factori de autentificare în baza reglementărilor companiei, putând astfel să nu se bazeze doar pe memorarea de către angajați a unor parole complicate2. Soluția Intel Authenticate este compatibilă cu Microsoft Windows 7, 8 și 10 și este disponibilă clienților pentru previzualizare.
 
Actualizarea PC-urilor de business crește productivitatea și reduce costurile totale 
 
Laptopurile vechi pot costa companiile 4.203 de dolari pe an, pentru fiecare trei PC-uri deținute, pentru mentenanță și productivitate6. Noile PC-uri de business pot rezolva asta prin faptul că oferă o performanță de 2,5 ori mai mare și o creștere a performanței grafice de 30 de ori comparativ cu un dispozitiv mai vechi de cinci ani7. În acest fel, utilizatorilor le sunt oferite mai multe instrumente puternice pentru productivitate crescută1, 8, 9, 10.
 
Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, Panasonic și Toshiba vor lansa device-uri pentru sectorul business cu noile procesoare Intel. Pot fi alese device-uri dintr-o gamă variată, care include sisteme 2 în 1, Ultrabook-uri, dispozitive clamshells și All-in-One sau mini PCuri, toate construite pentru orice mediu de lucru. 
 
Conferințe moderne 
 
Modul de colaborare a companiilor se schimbă și, cu toate acestea, instrumentele din sălile de ședințe nu au ținut pasul cu forța de muncă din ce în ce mai dispersată. Intel introduce actualizări pentru Intel Unite™ pentru conferințe mai inteligente. Actualizările includ capabilități extinse pentru display, astfel încât participanții la conferințe să nu mai fie nevoiți să caute adaptoare. Atât participanții din sala de conferință, cât și cei de la distanță au acces sigur la conținut în timp real. Angajații pot începe conferințele folosind display-uri sau monitoare noi, dar și pe cele existente. Integrarea cu Skype for Business oferă utilizatorilor o experiență foarte bună.
 
Ajutor pentru companiile mici și mijlocii pentru a crește
 
Pentru companiile mici, Intel oferă Intel Small Business Advantage (Intel SBA), o soluție ușor de folosit pentru a-i ajuta pe cei care dețin companii mici să își protejeze și să își crească businessul. Intel SBA oferă proprietarilor de companii un mod mai simplu și centralizat pentru a se conecta și partaja informații, precum și securitate și actualizări. Intel SBA include capabilități de colaborare - chat și partajare de fișiere - precum USB blocker, pentru a-i ajuta pe proprietari să-și păstreze în siguranță datele companiei. 
 
Despre Intel
 
Intel (NASDAQ: INTC) face posibile cele mai uimitoare experiențe. Inovația Intel extinde puterea computingului în dispozitive personale și servere enterprise, Cloud, face domeniul Internet of Thing mai inteligent și conectat și ajută la asigurarea securității vieții online. Rezultatele celor peste 100.000 de angajați Intel transformă business-urile, aduc noi descoperiri și îmbunătățesc experiența umană. 
 
newsroom.intel.com
 
blogs.intel.com