.

Sony Europe primește premiul ‘Committed to the Environment’ din partea organizației International Charter, pentru strategia pe termen lung a companiei de reducere a impactului asupra mediului și a utilizării resurselor. "Sustenabilitatea mediului reprezintă o parte crucială a eticii și activitității noastre, așa că bineînțeles că suntem onorați să primim acest prestigios premiu. În același timp, considerăm că încă mai avem mult de lucrat pentru a ne atinge propriul obiectiv de zero amprente de carbon până în anul 2050", precizează Serge Foucher (foto), Executive Vice President, Sony Europe.

Road to Zero, planul global Sony pentru protecția mediului, centrat pe reducerea la zero a amprentei de carbon până în anul 2050, a fost desemnat de către echipa International Charter drept ‘cea mai bună strategie pentru protecția mediului, pe termen lung’, în timp ce proiectul Open Planet Ideas – un program de implicare a maselor în protecția mediului, ce implică uzul tehnologiei – a fost descris drept un model bun de angajament în problemele de mediu.

Organizația International Charter promovează cele mai bune practici și politici ale afacerilor globale, în diverse domenii de interes. Premiul ‘Committed to the Environment’ recunoaște meritele companiilor care se angajează să aprofundeze impactul afacerilor asupra mediului și implementează strategii realiste de reducere a acestuia.

Oferind premiul companiei Sony Europe, directorul International Charter, Steve Fortes, precizează: "Suntem încântați să recunoaștem meritele angajamentului companiei față de mediu și să îi acordăm acest premiu. Aș vrea, de asemenea, să apreciez transparența informațiilor disponibile și mentalitatea strategică a echipei Sony Europe."

Compania a fost lăudată și pentru modul de utilizare a energiei regenerabile, folosite în proporție de 100% în fabricile cu peste 100 de angajați și pentru regândirea modului de împachetare și design de produs, pentru reducerea materialelor utilizate și a consumului de energie.