.

Industria grafică și de telefoane mobile încurajează puternic jocurile pe telefoanele mobile.

Adobe, Nokia și Movida sunt cei mai noi sponsori ai ediției a patra a competiției International Mobile Gaming Awards (IMGA, www.imgawards.com), alături de companii ca NVIDIA, Qualcomm și AMD.

Înscrierile de proiecte se pot face până pe 24 septembrie 2007, din care 25 vor fi selectate pentru faza de realizare a demo-urilor pentru evaluare. Câștigătorii vor fi anunțați la Congresul 3GSM din Barcelona, pe 13 februarie 2008.

Premiile vor fi acordate pe 5 categorii: - Excelență în Conectivitate (Multi-platform, social networking), - Excelență în 3D, - Excelență în Game Play, - Cel mai bine licențiat joc bazat pe IP, - Cel mai bun joc 2D (de obicei dezvoltat în Flash, Java etc.).

IMGA 2006 a primit 400 de înscrieri din 42 de țări, atât din partea persoanelor talentate, cât și a studiourilor și caselor de producție.

"Telefonul mobil devine cel mai personal dispozitiv de procesare al nostru și odată cu această tranziție va veni un nou val de aplicații și conținut. NVIDIA este mândră să susțină rolul esențial al IMGA în stimularea industriei de conținut, prin încurajarea creativității și inovației în design-ul jocurilor pe telefoanele mobile.", declară vicepreședintele diviziei Embedded Content de la NVIDIA, Neil Trevett. 

"Ediția de anul trecut a demonstrat saltul uriaș realizat în industria jocurilor pe telefoanele mobile și, odată cu imediata lansare a noii platforme N-Gage, suntem nerăbdători să vedem cum dezvoltatorii de jocuri mobile vor folosi elemente precum conectivitatea pentru a adăuga originalitate creațiilor lor din acest an ", declară Dr. Mark Ollila, președintele Nokia Games Publishing, Games, Multimedia.