.

Carbon, primul incubator din România dedicat industriei de game development din Europa de Est, anunță lansarea primului joc al studioului Interactive Stone,  Gray Dawn. Jocul pentru PC poate fi găsit pe platforma Steam la prețul de 19,99$. Gray Dawn este un thriller psihologic first-person în care un preot încearcă să își demonstreze nevinovăția după ce este suspectat de uciderea unuia dintre copiii de altar. Povestea începe în ajunul Crăciunului din anul 1920, când unul dintre băieții de altar devine grav bolnav și se comportă extrem de ciudat, iar părintele Abraham decide să îl exorcizeze. „Parteneriatul dintre Carbon și Interactive Stone a fost unul complex ce s-a întins pe durata a doi ani și va continua și după lansarea jocului. Am fost implicați în realizarea Gray Dawn prin finanțare, mentorat și dezvoltarea de strategii de marketing și comunicare. Suntem încrezători că Gray Dawn își va găsi repede un public pasionat de astfel de povești unice și incitante”, precizează Cătălin Butnariu, General Manager Carbon.
 
Exorcizarea eșuează, băiatul sare pe geam, însă corpul acestuia nu poate fi găsit. Din acel moment, Abraham încearcă să îl găsească însă, în aventura sa, preotul va trebui să străbată tărâmuri reale și imaginare în căutarea adevărului.
 
 
Producătorii Gray Dawn le-au pregătit jucătorilor numeroase surprize, începând de la aerul misterios al poveștii preotului Abraham și continuând cu diferite provocări și răsturnări de situatie, decoruri elaborate și fascinante. Jucătorii vor avea parte de: 
 
Un univers gotic cu puternice influențe est-europene
 
Puzzle-uri interactive menite să dezlege misterele lumilor reale și imaginare
 
Transpunerea într-o lume stranie presărată cu amintiri groaznice și coșmaruri demonice
 
Un periplu tumultos pe linia subțire dintre nebunie și disperare
 
 
“Interactive Stone a pornit din dorința noastră de a concepe un proiect românesc ambițios și provocator. Așa a luat naștere Gray Dawn, un joc care le oferă jucătorilor un univers mistic, unde obiectele sfinte și credința îl ajută pe părintele Abraham în aventura sa. Suntem nerăbdători să vedem care va fi feedback-ul fanilor genului”, precizează George Remus, co-fondator Interactive Stone.
 
 
Presa internațională a apreciat Gray Dawn, cei de la Rock Paper Shotgun spunând că: “Jocul are un aspect vizual incredibil realizat în ani de muncă. Cei de la Interactive Stone și-au urmat visul, iar Gray Dawn face acum parte din viețile noastre”.
 
                               

Trailer Gray Dawn: https://www.youtube.com/watch?v=LfkfGuTtkBg

Pagina Steam: https://store.steampowered.com/app/747360/Gray_Dawn/

Site oficial: http://gray-dawn.com/