.

Konica Minolta Business Solutions a primit premiul Red Dot 2014 pentru designul și funcționalitățile unice ale seriilor bizhub C554e și bizhub C3850, calitățile lor fiind apreciate de cei 40 de membri ai juriului Red Dot Award. Produsele trimise, cinci modele din seria de echipamente multifuncționale bizhub A3 color și două modele din seria de echipamente multifuncționale bizhub A4 color, au fost evaluate în funcție de mai multe standarde, precum gradul de inovație, funcționalitate, calitate formală, ergonomie, durabilitate, conținut simbolic și emoțional, contur și compatibilitate ecologică. Seriile bizhub C554e și bizhub C3850 de la Konica Minolta au depășit concurența în categoria "Computer and Information Technology" și au primit râvnitul sigiliu de calitate Red Dot.

Celebrul arhitect Frank Lloyd Wright precizează: "Forma urmează funcției este o expresie înțeleasă greșit. Forma și funcția ar trebui să fie un tot unitar". Konica Minolta a făcut din acest citat motto-ul său, oferind design-ul și funcționalitatea în mod unitar. Numărul unu atât în Europa, cât și în România, pe segmentul de piață al echipamentelor de printare office color (A3 + A4)1, Konica Minolta dovedește încă o dată că excelența în servicii poate însemna în același timp calitate și stil. Acest premiu reprezintă o nouă confirmare a acestor principii, după ce anul trecut compania a câștigat premiul iF pentru design-ul seriei bizhub C554e.

Aspectele de mediu au fost de asemenea luate în considerare. Ambele serii de echipamente de la Konica Minolta sunt caracterizate de tehnologia verde pentru un consum redus de energie și un impact mai mic asupra mediului, ceea ce îmbunătățește amprenta ecologică și reduce costul total de proprietate (TCO). De exemplu, echipamentele din seria bizhub C554e sunt capabile să scaneze fară să iasă din stand-by, sau să analizeze condițile de muncă și să regleze în mod automat perioadele în care echipamentul intră în stand-by, utilizând astfel mai puțină energie.

Tonerul polimerizat de ultimă generație Simitri HD Konica Minolta, care este implementat pe noile echipamente bizhub, contribuie de asemenea la reducerea consumului de energie. În plus, pe baza principiului "cunoaște un echipament – operează-le pe toate", multifuncționalele din seriile bizhub C554e și C3850 folosesc aceeași interfață grafică de utilizator. Caracteristica inteligentă MyTab permite personalizarea individuală a driverului de printare și astfel a întregului proces de operare. Noile echipamente sporesc productivitatea și confortul utilizatorului și în același timp moștenesc designul universal al Konica Minolta, compact, accesibil 360 '‹'‹de grade, ca parte din ADN-ul brandului.

Cele două serii Konica Minolta care au câștigat premiul Red Dot 2014 sunt:

bizhub C554e/ C454e/ C364e / C284e / C224e

bizhub C3850 / C3350

Konica Minolta Business Solutions Romania, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înființată pe 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piața locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internațional dintre Minolta Co. și Konica Corporation care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc.

Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile și rețeaua de vânzări ale Minolta România, cu o experiență de peste 22 ani de existență pe piața românească și de o rețea de distribuție de peste 60 de parteneri. Ca și în anii precedenți, rezultatele anului 2013 plasează Konica Minolta în topul furnizorilor de echipamente de birou din România.

Konica Minolta Business Solutions România distribuie și asigură servicii pentru echipamente multifuncționale, faxuri, imprimante, echipamente de tipar digital și oferă Servicii Optimizate de Printare bazate pe soluții complete de management al documentelor.