.

KPMG International ocupă prima poziție în clasamentul celor mai buni consultanți din lume în servicii de externalizare, realizat de International Association of Outsourcing Professionals (IAOP) , o organizație implicată în stabilirea standardelor și susținerea serviciilor profesionale. Anul trecut, KPMG a ocupat locul al doilea pe lista IAOP, care cuprinde 20 de firme de consultanță. "Anunțul conform căruia KPMG este cel mai bun consultant din lume în servicii de externalizare este un motiv de mândrie, pentru toți angajații implicați în astfel de servicii din fiecare birou KPMG național sau regional. Reprezintă recunoașterea eforturilor noastre susținute de a oferi clienților know-how, informații și creativitate la cel mai înalt nivel și contribuie astfel la succesul afacerilor lor. Această distincție ne motivează să intensificăm eforturile destinate pieței românești pentru a fructifica acest impuls. Romania este o destinație care suscită interes și este din ce în ce mai atrăgătoare pentru găzduirea Centrelor de Servicii Partajate și pentru Furnizorii de Servicii Externalizate, oferind un potențial considerabil, în special datorită angajaților calificați și deschiși provocărilor, a costurilor competitive și atitudinii pozitive pentru integrare multiculturală" precizează Cristian Stoica (foto), Director pentru Consultanță în Management la KPMG în Romania.

"Suntem onorați pentru recunoașterea primită din partea principalei organizații profesionale în domeniul externalizării, pentru serviciile pe care le oferim pentru clienții noștri", precizează Mark Toon, Lider Global pentru Servicii Partajate și Consultanță în Externalizare. "Este îmbucurător când o organizație independentă confirmă că oferim valoare atât clienților noștri cât și profesiei, în acest mediu complex și în rapidă schimbare."

Pentru a intra in top, companiile care furnizează consultanță și asistență juridică cumpărătorilor și vânzătorilor de servicii de externalizare au transmis formulare-aplicații ce cuprindeau o serie de criterii, printre care gradul de satisfacție al clienților, valoarea veniturilor realizate și prezența globală. Clasamentul a fost realizat de un juriu independent organizat de IAOP.

"Această realizare semnificativă este rezultatul investițiilor strategice pe care firmele noastre membre le-au realizat pentru a consolida și mai mult capacitățile noastre globale în servicii partajate și externalizare," precizează Mark A. Goodburn, Coordonator Global pentru Servicii de Consultanță în afaceri din cadrul KPMG International. "Suntem onorați de recunoașterea acordată pentru activitatea pe care am desfășurat-o împreună cu cele mai mari organizații din lume, pentru a crea și a proteja fundamentele durabile ale afacerilor lor."

"În climatul economic actual, este mai important ca oricând pentru utilizatorii finali ai serviciilor de externalizare să poată identifica și selecta cu ușurință compania de care au nevoie pentru serviciile lor de externalizare" precizează președintele IAOP, Michael Corbett. "Ierarhiile realizate în cadrul The Global Outsourcing 100 și The World’s Best Outsourcing Advisors sunt esențiale pentru companiile care caută lideri confirmați și firme în ascensiune, în domeniul externalizării."

Lista consultanților de top în servicii de externalizare va fi publicată în ediția din 23 iulie a publicației Fortune într-un articol special realizat de IAOP.