.

KPN Telecom NV a licitat, pe 20 februarie, 10,5 milioane USD pentru acțiunile furnizorului de Internet EuroWeb, listat pe Nasdaq, cu intenția de a-și restructura activele din Europa Centrală și de Est înainte de a le vinde. Grupul telecom danez are datorii mari și a declarat că intenționează să se concentreze pe piețele din Olanda, Germania și Belgia. El a oferit 2,25 USD pentru fiecare acțiune EuroWeb, un bonus de 40% față de prețul de la ora respectivă al acțiunilor EuroWeb. KPN, care deține 52,8% din EuroWeb, a efectuat licitația prin intermediul diviziei sale Everest Acquisitions Corp. și intenționează să combine cele 2 entități înainte de a le fuziona cu furnizorul de date din Ungaria, Pantel, la care deține 75% din acțiuni. După restructurarea activelor din Ungaria, KPN va vinde Pantel. La începutul acestui an, KPN, ale cărei datorii depășeau 20 miliarde euro (17,5 miliarde USD) după achizițiile de anul trecut, a vândut pachetul de 45% deținut la operatorul mobil maghiar Pannon către Sonera din Finlanda, pentru suma de 603 milioane euro. KPN urmărește să vândă și pachetul de acțiuni deținut la Cesky Telecom. Cel puțin 90% din acțiunile EuroWeb trebuie să fie licitate pentru ca oferta să fie completă. EuroWeb furnizează servicii Internet în Ungaria, România și Republica Cehă.

KPNQwest NV, unul din liderii paneuropeni ai comunicațiilor de date și de găzduire, a anunțat pe 18 martie că a finalizat procesul de achiziție a operațiunilor rivalului său american Global TeleSystems Inc. - Ebone și GTS Central Europe. Achiziția consolidează poziția de lider în Europa a companiei KPNQwest. Aceasta a obținut pe 17 ianuarie aprobarea Comisiei Europene pentru achiziția Ebone și GTS Central Europe. Analiza Comisiei a conchis că piețele vizate - comunicații de date, acces și conectivitate Internet - vor rămâne suficient de competitive. Ebone, cu sediul central în Londra, este un furnizor de rețele optice și IP în bandă largă pentru operatori, furnizori de servicii și companii de media din Europa. Rețelele sale optice și IP acoperă peste 25.000 km în 69 de orașe europene, pe lângă afacerile din SUA. GTS Central Europe activează în Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Polonia și România și furnizează servicii de voce și date pentru firme. Achiziția lor de către KPNQwest a fost anunțată pe 19 octombrie 2001. KPNQwest este deținută egal de KPN Telecom BV și Qwest.

Oficiul Concurenței a aprobat fuziunea DNT-Astral Telecom
Preluarea furnizorului de servicii internet DNT de către Astral Telecom a fost avizată pozitiv de către Oficiul Concurenței pe 20 februarie 2002, tranzacția fiind în curs de înregistrare la Camera de Comerț. Dynamic Networks Technologies România are 4 sucursale. Inițial, acestea au fost create ca programe ale Fundației Soros în România, în 1993 (intitulate Centre de Comunicații și Instruire). Aceste 4 centre au statutul de Furnizori de informații și de servicii Internet. Ele furnizează o gamă largă de servicii cu valoare adăugată. Acestea din urmă au fost adăugate la serviciile de instruire, de creare de pagini Web, de tehnoredactare computerizată și aplicații pentru baze de date. În mai 1997, cele 4 Centre de Comunicații și Instruire au fost înregistrate ca societăți comerciale furnizoare de servicii Internet, fiind reunite sub numele Dynamic Network Technologies România SRL. Conform ultimului studiu efectuat de Business Central Europe Review, DNT România se numără printre primii 3 furnizori de servicii Internet din țară. Acționarii DNT sunt Fundația pentru o Societate Deschisă România și Fundația DDF, Liechtenstein. Capitalul social al companiei este, potrivit site-ului companiei, de 886.000 USD.