.

Furnizorul de Internet kpnQwest/GTS-România, a anunțat pe 10 septembrie că a finalizat implementarea nodului de comunicații British Telecom (BT) în DataCenter-ul propriu. De asemenea, au fost implementate soluții de comunicație dedicate și a fost finalizată migrarea serviciilor SWIFT pentru industria bancară din România. SWIFT desemnează servicii de mesagerie, interfațare software și comunicații electronice securizate și reprezintă un standard în sectorul bancar.
'Serviciile de comunicație pentru industria bancară, oriunde în lume, sunt servicii cu cerințe și particularități deosebite. Băncile sunt recunoscute ca fiind instituțiile cu cele mai articulate și specifice cerințe în ceea ce privește accesibilitatea, continuitatea și securitatea serviciilor de comunicație pe care le implementează', explică Dan Mihăescu, Country Manager kpnQwest/GTS '“România.
Serviciile SWIFT sunt folosite pentru efectuarea de plăți, operațiuni de cont și tranzacționare on-line și reprezintă un standard în sector. Comunitatea celor peste 7.500 de utilizatori de servicii SWIFT cuprinde bănci, investitori instituționali, brokeri și/sau dealeri din 199 de țări.
Nodul de comunicații BT din București asigură clienților, prin soluții de conectivitate dedicate, furnizarea serviciilor SWIFT. Nodul de comunicații implementat în DataCenter-ul kpnQwest /GTS '“România are o infrastructură realizată pe echipamente dedicate și specializate furnizării de servicii de comunicații pe protocol X.25 din industria bancară. Conectarea nodului la infrastructura BT se realizează prin rețeaua regională de fibră optică a grupului GTS Central Europe. Clienții serviciilor SWIFT din România sunt conectați la nodul BT din DataCenter prin circuite separate și dedicate, iar comunicația este realizată prin protocoale specifice industriei bancare (X.25), fiind satisfăcute cerințele de securitate și confidențialitate impuse de clienții din industria bancară.
Soluțiile de comunicație implementate de kpnQwest /GTS '“România sunt gestionate și administrate integral pe toată topologia traseului '“ de la sediul clientului la nodul BT - pentru fiecare client (bancă) individual, asigurând astfel standarde ridicate de continuitate și disponibilitate ale serviciilor de comunicație.
DataCenter este platforma de găzduire și colocare a kpnQwest /GTS -România prin care se asigură mediul fizic protejat, fiabil și scalabil necesar pentru ca serverele, aplicațiile și echipamentele de telecomunicații ale clienților să funcționeze fără întreruperi 24 de ore zilnic. Direct conectat la rețeaua regională GTS Central Europe printr-un circuit dedicat de 300 Mbit/sec, DataCenter-ul asigură protecție maximă a accesului, sisteme de monitorizare și control al mediului, în condițiile în care este garantată redundanța conectivității și a alimentării cu energie electrică.