.

LG Electronics este unul dintre marii producători mondiali de telefoane mobile.

Primul producător mondial de telefoane UMTS (WCDMA) și lider pe piața CDMA globală, LG urmărește să devină lider mondial în industria telefoniei mobile de nouă generație. Toate modelele noastre de telefoane sunt proiectate cu atenție și sunt testate riguros pentru a fi în concordanță cu reglementările românești și europene de funcționare, care vizează sănătatea și siguranța în utilizare. Testele vizează limite de siguranță considerabile, având în vedere preocuparea companiei LG Electronics pentru a oferi publicului cea mai mare protecție. Cercetările sistematice efectuate pe parcursul mai multor ani nu au evidențiat nici o dovadă concludentă care să lege efectele dăunătoare sănătații de utilizarea telefoanelor mobile care respectă aceste standarde și reglementări. Astfel, un studiu dat publicității în 2006 de Asociația GSM - asociație care are ca scop promovarea, protejarea și consolidarea intereselor operatorilor de telefonie mobilă la nivel mondial - demonstrează că nu există o relație de asociere directă între utilizarea telefonului mobil și creșterea riscului de cancer. În ceea ce privește liniile directoare referitoare la expunerea la undele radio, unitatea de măsură folosită este denumită 'rată de absorbție specifică' sau SAR. Testele pentru determinarea nivelului SAR se realizează prin metode standardizate, cu telefonul transmițând la cel mai înalt nivel de putere certificată, în toate benzile de frecvență utilizate.
Ordinul 125 din 2003 stipulează o valoare limită admisă a SAR, corespunzătoare gamei de frecvențe de la 10 MHz la 10 GHz, aceasta fiind de 2W/kg.
Există o diferență între modelele de telefoane în ceea ce privește valorile SAR, acestea însă nu reflectă diferențe din punct de vedere al siguranței.
Indici SAR: S5200 - 0,117W/kg; M4410 - 0,497W/kg; C2100 - 0,975W/kg; B2100 - 0,923W/kg; C3100 - 0,637W/kg; F2410 - 0,858W/kg.