.

Toshiba Europe GmbH a lansat două noi laptopuri din familia Satellite, cu ecran tactil de 29.5 cm (11.6"), ambele proiectate pentru mobilitatea și flexibilitatea de care are nevoie utilizatorul modern. "Mobilitatea înseamnă lucruri diferite pentru fiecare dintre noi, iar noile modele Satellite Radius 11 și CL10-B reflectă acest lucru", precizează Sandor van der Ham, Vicepreședinte, B2C PC, Lifestyle Products & Services Group, Toshiba Europe GmbH. "Prin dezvoltarea acestor dispozitive adaptabile, cu Windows 8.1, am creat o gamă accesibilă ce oferă flexibilitatea și libertatea de a face ceea ce aveți nevoie, oriunde vă aflați, fără niciun compromis din punct de vedere al design-ului, performanței sau inovației. Este vorba de mobilitate, atât cât își dorește fiecare." Primul laptop Toshiba convertibil cu ecran de 29.5 cm (11.6”), Satellite Radius 11, are cinci moduri de utilizare diferite, în acest fel conținutul poate fi redat într-o varietate de moduri. Satellite CL10-B conferă libertatea de a salva și de a accesa fișierele din cloud, fiind optimizat pentru călătorii. Ideale ca prim laptop pentru elevi și studenți sau pentru oricine are nevoie de un dispozitiv accesibil, noile modele Satellite se adaptează cu ușurință oricărui stil de viață mobil.

“Suntem încântați să anunțăm această nouă inovație de la Toshiba; noul Satellite Radius 11 este conceput pentru Windows 8.1, pentru o lume ce are ca priorități mobilitatea și conectivitatea în cloud,” declară Peter Han, Vicepreședinte, Worldwide OEM Marketing. “Cu cinci moduri diferite, acesta oferă flexibilitatea de care utilizatorii au nevoie pe parcursul unei zile - de la birou, acasă și în mișcare.”

Flexibilitate și libertate transformate
Optimizat pentru utilizare tactilă pentru a se obține cât mai mult cu utilizarea Windows 8.1, Satellite Radius 11 este creat pentru a fi flexibil cu cinci moduri diferite de utilizare, pentru situații diferite. Modul Laptop este ideal pentru productivitate și accesul la tastatură și porturi, în timp ce modul Tablet utilizează balamaua 360 de grade, pentru a viziona clipuri video sau pentru navigare web. Odată ce unghiul dintre ecranul laptopului și tastatură depășeste 180 de grade, tastele standard vor fi blocate, pentru a preveni apăsarea lor accidentală. Modul Audience oferă o experiență de vizionare hands-free, cu difuzoare frontale pentru sunet clar pentru cei ce urmăresc conținutul. Modul Presentation este ideal pentru situația în care e nevoie de navigare și vizualizare de sine stătătoare, în special în spații înguste cum ar fi în avion. În sfârșit, modul Tabletop activează mecanismul balamalei duble pentru a permite întinderea perfectă a laptopului în plan drept și partajarea de conținut cu grupuri mai mari.


   
Satellite CL10-B este perfect pentru cei care își doresc un laptop destul de compact pentru a fi transportat oriunde, cu libertatea de a face mai multe în timp ce se află pe drum. Acest dispozitiv accesibil include Windows 8.1 cu Bing și oferă 100 GB stocare în cloud cu OneDrive1, ceea ce înseamnă că documentele, fotografiile, clipurile video și alt conținut ce sunt salvate în directoarele personale OneDrive vor putea fi disponibile practic de oriunde2, de pe orice dispozitiv. Salvările automate și sincronizarea fișierelor asigură stocarea în siguranță a datelor în cloud, în cazul pierderii sau a deteriorării laptopului. Satellite CL10-B include, de asemenea, acces gratuit la Microsoft Office Online oferind variante web-based ale Microsoft Excel, Word, Power Point, OneNote și Outlook pentru a ajuta utilizatorul să lucreze sau să studieze cu ușurință. Utilizarea offline este, de asemenea, suportată datorită aplicațiilor integrate și a sistemului de operare Windows 8.1 cu Bing.

Aspect premium
Atât Satellite Radius 11, cât și CL10-B, sunt ultra-ușoare pentru ultra-mobilitate, având o greutate începând de la doar 1.1 kg3, design elegant, carcasă "satin gold" potrivită pentru călătorii. Pe lângă suportul tactil în 10 puncte, ambele modele dispun de o tastatură fără ramă cu clickpad mare pentru ergonomie și confort la utilizare.

Performanță sporită
Cu cele mai noi procesoare Intel® Celeron®, în cazul ambelor modele, sau opțional Intel® Pentium® pentru Satellite Radius 11, cele două modele oferă performanță excepțională pentru dimensiunea lor, pentru a îndeplini cu ușurință sarcinile uzuale. În plus, placa grafică integrată Intel® HD Graphics și tehnologia Intel® Burst Technology 2.0 oferă eficiență și reacție rapidă la comenzi. Satellite Radius 11 este echipat cu un hard disk de 500 GB pentru stocarea datelor și până la 4 GB RAM pentru performanță și multi-tasking. Dat fiind faptul că Satellite CL10-B este special conceput pentru stocarea documentelor în cloud, sunt incluși 32 GB spațiu de stocare eMMC cu 2GB RAM. Pe lângă pornire rapidă și acces online, Satellite Radius 11 și Satellite CL10-B oferă o experiență PC fluidă, oriunde. Ambele modele au baterii prismatice incluse.

Conectivitate Full-size
Cu o gamă largă de porturi disponibile, utilizatorii pot partaja fișiere între dispozitive și pot reda conținut pe ecrane de mari dimensiuni. Ambele modele sunt echipate cu un port USB 3.0 și unul USB 2.0 pentru transfer de fișiere, în timp ce portul HDMI® permite partajarea și vizualizare de conținut pe ecrane externe. Cu ajutorul slotului media SD/SDHC, utilizatorii pot transfera cu ușurință, prin cardul de memorie SD, informații între dispozitive.

Experiență media captivantă
Fie că utilizatorii optează pentru capabilitățile de transformare ale Satellite Radius 11 sau pentru libertatea în utilizare a Satellite CL10-B, fiecare dintre cele două este conceput pentru conținut media specific. Camera web HD cu microfon încorporat este ideală pentru chat online sau pentru teleconferințe. Display-ul HD poate reda până la cel mai mic detaliu, iar difuzoarele audio cu DTS SoundTM aduc orice film, video sau joc mai aproape de realitate, pentru divertisment captivant, acasă sau în mișcare.

Toshiba Satellite Radius 11 și Satellite CL10-B vor fi disponibile în Europa începând cu al patrulea trimestru al anului 2014.

Toshiba Satellite Radius 11 și Satellite CL10-B:
Display: 29.5 cm (11.6”) rezoluție HD (1366 x 768) și ecran touch în 10 puncte
Placă grafică: Intel® HD Graphics
Conectivitate: 1 x HDMI®, 1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, cititor carduri SD
Comunicare: Wireless LAN (802.1b/g/n), Bluetooth® 4.0
Audio: Difuzoare Stereo cu DTS Sound™
Cameră web HD cu microfon încorporat
Port de siguranță Kensington
Culoare: Satin GoldTM
Dimensiune: 289 x 199 x 19.9 mm

Toshiba Satellite Radius 11:
Procesoare: Intel® Celeron® sau Pentium® cu Intel® Burst Technology 2.0
Spațiu stocare: 500 GB HDD
Memorie: 4 GB DDR3L (1600 MHz)
Sistem de operare: Windows 8.1
Greutate: 1.3 Kg

Toshiba Satellite CL10-B
Procesoare: Intel® Celeron® cu Intel® Burst Technology 2.0
Spațiu stocare: 32 GB eMMC
Memorie: 2 GB DDR3L (1600 MHz)
Sistem de operare: Windows 8.1 cu Bing
Greutate: 1.1 Kg