.

Demonstrația făcută de Lenovo cu ThinkPad* X41 Tablet a primit cele mai mari premii la prima ceremonie a Premiilor "Technology Innovation Accelerated", organizată la Intel Developer Forum, în San Francisco.

17 demonstrații au intrat în competiția finală pentru premiile care recunosc eforturile de pionierat în tehnologie și adoptarea noii strategii de platformă a Intel. Strategia de platformă a companiei se centrează pe integrarea mai multor elemente hardware, software, servicii și suport care să permită apariția unor noi capabilități pentru utilizatori, în toate fațetele vieții acestora - la lucru și acasă, în domeniul productivității, informației, entertainment-ului sau al îngrijirii sănătății.

Lenovo a fost triplu câșigător, primind Best of Show pentru demonstrația sa cu ThinkPad X41 Tablet, care a primit marele premiu și la categoria "Mobilitate". Demonstrația Lenovo cu un ThinkCentre* M52 dotat cu Tehnologie Intel® Active Management a câștigat primul loc la categoria "Biroul Digital".

Lista completă a câștigătorilor, pe categorii:

  • Centrul de Date '“ VMware, pentru Tehnologia Hardware Assisted Virtualization. Demonstrația a prezentat un procesor Intel® Xeon™ cu Tehnologia Intel® Extended Memory 64 Technology (Intel EM64T) și Tehnologie de Virtualizare, rulând pe Platforma de Virtualizare Vmware, pentru consolidarea sistemelor de operare heterogene.
  • Locuința Digitală '“ AVerMedia, Technologies pentru produsul său AVerTV MCE Media Expansion Card, o interfață PCIe dual tuner și encodere HW MPEG TV tuner card cu output DVI, care utilizează interfața Intel 945G SDVO. A fost efectuată o demonstrație cu o soluție Windows XP Media Center Edition eficientă din punct de vedere al costurilor, cu Platforma Intel 945. Demonstrația live a inclus vizionare TV și funcții PVR în Windows XP Media Center Edition.
  • Biroul Digital '“ Lenovo, pentru produsul ThinkCentre* M52 dotat cu Intel® AMT. Demonstrația a prezentat modul de acționare de la distanță asupra unui sistem-client, prin intermediul Intel AMT.
  • Mobilitate '“ Lenovo, pentru demonstrația cu ThinkPad* X41 Tablet, care a câștigat și "Best of Show". A fost demonstrată funcționarea produsului cu software LANDesk. Demonstrația a ilustrat nivelul superior de mobilitate, securitate, performanță și ușurință în utilizare de care dispune acest produs. ThinkPad X41 Tablet este dotată cu Tehnologia Intel® CentrinoTM (Pentium M 758, 915GM, Intel 2915ABG, Intel GMA, și DDR2 RAM).
  • Cercetare și Tehnologie '“ NEC, pentru Soluția Montecito 64-bit. Platforma  NEC Express* 5800 series 1000 suportă trei generații de procesoare Itanium® într-un singur sistem: McKinley, Madison și Montecito. Express 5800 va rula aplicații scrise pentru toate generațiile de Itanium. Platforma Express poate fi configurată ca partiții separate sau ca un singur multi-processor simetric.
  • Stocare '“ Promise Technology, pentru SuperTrak Ex8300 cu procesor IOP331, RAID 6 Multiple Drive Failure. Demonstrația a evidențiat soluțiile recente ale Promise Technology pentru RAID, o tehnologie de ultimă oră pentru sisteme de stocare în regim de "share" și diversitatea de discuri SATA mari, de înaltă capacitate, folosite astăzi în multe servere.

Toate companiile care și-au expus produse la IDF au fost eligibile pentru competiție. Jurizarea celor 17 finaliști, aleși dintr-un total de 30 participanți, a fost efectuată de sute de jurnaliști și analiști, pe parcursul conferinței tehnice de trei zile de la Moscone Center.

'Promovând eforturile de consolidare a poziției de lider în domeniul tehnologiei, care impulsionează evoluția Intel către o strategie de platformă,  Technology Innovation Accelerated Awards recunosc companiile și persoanele individuale care au o abordare creatoare în conceperea de noi produse extraordinare, prin intermediul tehnologiilor care promit să depășească așteptările clienților,' a declarat  Rob Chapman, General Manager, IDF.

Intel intenționează să extindă programul de premii la nivel internațional, organizând o a doua ediție, semianuală, a Technology Innovation Accelerated Awards, în cadrul IDF care va fi organizat în perioada 7-9 martie, tot la San Francisco.

Aflat acum la cea de-a noua ediție, Intel Developer Forum (IDF) este cel mai important forum de tehnologie la nivel mondial, destinat creatorilor de hardware și software, care pot astfel pune în discuție platformele, tehnologiile și soluțiile Intel, precum și noile modele de utilizare oferite de acestea. În fiecare an, peste 25 000 experți în tehnologie se adună la IDF, din peste o douăsprezece țări. Accesați www.intel.com/idf pentru mai multe informații.