.

LG Electronics revine la Barcelona anul acesta la târgul World Mobile Congress pentru a lansa două produse noi din gama de vârf: LG Optimus 3D, un super-telefon inteligent cu performanțe 3D de neegalat și LG Optimus Pad, o adevărată tabletă cu Android, optimizată cu sistemul de operare Honeycomb, proiectata pentru a oferi o experiență completă de vizionare a unei tablete PC și în același timp fiind ușor de ținut cu o singură mână.

"Sunt convins că anul acesta LG se va poziționa ca lider pe segmentul telefoanelor inteligente de ultimă generație și al tabletelor," precizează Dr. Jong-seok Park, președinte și CEO al companiei Mobile Communications a LG Electronics. "Ce vedeți astăzi aici este doar începutul - vom continua să inovăm și să lansăm produse care întâmpină și satisfac nevoile consumatorilor, asa cum afirmă și angajamentul pe care ni l-am luat, ‘Life’s Good’".

Având ca scop obținerea poziției de lider pe piața telefoanelor inteligente în anul 2011, LG și-a consolidat gama de smartphone-uri premium, ieșind în evidență la expoziția CES de luna trecută. In cadrul CES, compania a prezentat primul smartphone cu procesor dual-core din lume (LG Optimus 2X), un smartphone uimitor de subtire si avand cel mai luminos display (LG Optimus Black) și primul telefon LG compatibil cu rețele 4G LTE (LG Revolution™). Cuvantul definitoriu pentru produsele LG ce au debutat la MWC 2011 este inovație. Dispozitivele principale includ:

LG Optimus 3D

LG Optimus 3D încoporează funcții excepționale create pe criterii de performanță, incluzând un procesor dual-core avansat și o arhitectură dual-channel și dual-memory.

Dotat cu un procesor dual-core OMAP4 de 1GHz și de patru ori mai multe decodoare video decât modelele competitoare, LG Optimus 3D dublează performanța grafică față de cel mai bine situat competitor al său. Astfel, oferă utilizatorilor o performanță avansată în materie de navigare web, rulare a aplicațiilor și posibilitatea de a beneficia de conținutul multimedia. Mai mult, LG Optimus 3D oferă în premieră mondială o experiență 3D completă, acoperind întregul spectru de la înregistrarea, vizualizarea și până la transferul conținutului 3D. Terminalul dispune de o cameră cu lentilă dublă, ce oferă consumatorilor posibilitatea de a surprinde orice moment în format 3D, acesta putând fi vizualizat instant pe ecranul WVGA cu diagonala de 4.3 inci fără a fi necesari ochelarii speciali. În plus, și opțiunile de conectivitate multiple, încluzând HDMI (High Definition Multimedia Interface) și DNLA (Digital Living Network Alliance) facilitează transferul conținutului de pe telefon pe alte dispozitive.

LG Optimus Pad

LG Optimus Pad stabilește un nou standard pentru tablete, prin încorporarea unui ecran de 8,9 inci într-o carcasă de dimensiuni reduse, facilitând astfel utilizarea ei. Cu un aspect 15:9 și decodare Full HD 1080p, LG Optimus Pad oferă utilizatorilor o lume multimedia captivantă pe un ecran mare WXGA cu o rezoluție de 1280 x 768 . Noul dispozitiv are la baza sistemul de operare Android 3.0 (Honeycomb), cea mai nouă platformă Google optimizată pentru tablete cu o interfață optimizată și intuitivă. Tableta LG funcționează cu un procesor dual-core Tegra 2 NVIDIA de 1GHz pentru o performanță uimitoare si totodată un consum optimizat al bateriei. În plus, LG Optimus Pad este prima tabletă PC din lume ce încorporează o cameră 3D, permițând utilizatorilor să surprindă imagini vibrante și să înregistreze conținut video pentru a fi vizualizate pe un televizor HD 3D sau transferate pe web via YouTube3D.

LG Optimus 2X

Primul telefon inteligent din lume cu procesor dual-core, LG Optimus 2X a fost creat în parteneriat cu renumita companie specializată în procesoare grafice, NVIDIA. Procesorul dual-core Tegra 2 care este încorporat în LG Optimus 2X funcționează la o viteză uimitoare de 1Gz și are un consum redus de energie. Totodată, oferă o performanță superioară pentru redarea înregistrărilor video și audio. LG Optimus 2X nu înseamnă doar funcții multimedia mai puternice, ci procesorul Tegra 2 facilitează navigarea mai rapidă și mai ușoară pe internet si rularea simultana a mai multor aplicații, eliminând întârzierile nedorite. Terminalul LG Optimus 2X oferă o rezoluție HD de 1080p, pentru redarea și înregistrarea continutului video, iar funcția HDMI mirroring permite vizionarea conținutului pe display-uri externe la o calitate Full HD. Terminalul LG Optimus 2X se poate conecta wireless la orice dispozitiv digital compatibil DLNA precum televizoare HD, pentru a oferi o experiență de joc similară consolelor, beneficiind de toate avantajele oferite de funcția HDMI mirroring, accelerometru și giroscop.

LG Optimus Black

Unul dintre cele mai subțiri și mai ușoare telefoane inteligente cu Android, LG Optimus Black a devenit déjà un succes, înregistrând peste 2 milioane de comenzi în peste 20 de țări de la introducerea sa pe piață ce a avut loc la CES 2011. În cadrul WMC, se prezintă o serie de terminale LG Optimus Black ediție limitată, telefoane al căror design este realizat de Fundația Keith Haring. Alături de dimensiunile minimaliste, LG Optimus Black încorporează un ecran NOVA cu diagonala de 4 inci pentru a oferi utilizatorilor luminozitatea și lizibilitatea ideale în orice condiții de iluminare. Ecranul NOVA oferă o experiență de navigare web naturală, prin afișarea nuanțelor de alb mai bine definite, în timp ce reduce consumul energiei cu 50% comparativ cu ecranele LCD convenționale. În plus, LG Optimus Black încorporează și un set de specificații unice și inteligente create pentru a îmbunătăți experiența de utilizare, precum Interfața Gesture, Wi-Fi Direct și prima cameră frontală din lume, cu rezoluție de 2 megapixeli.