.

Columbia Pictures și Sony Pictures Digital Entertainment au lansat site-ul Sony.com/Spider-Man sub formula 'experiența începe pe web', anticipând apariția filmului de acțiune cu același nume. Lansarea a avut loc în martie și a corespuns cu a 38-a aniversare de la apariția personajului într-o broșură cu ilustrații. Site-ul, pe care se navighează cu ajutorul tehnologiei tridimensionale, conține premiera filmului, date apărute în exclusivitate și cele mai recente informații despre film, reactualizate săptămânal. 'Acest site excepțional din punct de vedere tehnologic va permite unui număr impresionant de oameni să vizioneze aventurile lui Spider-Man într-o manieră nemaiîntâlnită până acum', a declarat Yair Landau, președintele Sony Pictures Digital Entertainment. Site-ul cuprinde numeroase link-uri și alte elemente atractive menite să acapareze publicul care va fi, categoric numeros, gazdă fiind, bineînțeles, un păianjen înfricoșător. Pe site pot fi găsite toate informațiile expuse în conferințele de presă, comunicatele de presă, 360 de imagini din film și întreaga echipă care a lucrat la realizarea peliculei. Filmul îi are în distribuție pe Willem Dafoe (în rolul lui Green Goblin), Kirsten Dunst (Mary Jane Watson), James Franco (Harry Osborn), Cliff Robertson (Uncle Ben) Încasările au adus mai mult de 100 de milioane USD în primul weekend după lansarea pe piață.
Filmul este povestea unui student, Peter Parker, care capătă puteri supranaturale după ce este mușcat de un păianjen modificat genetic. În urma unui accident cu substanțe radioactive, lui Parker i se combină celulele cu cele ale unui păianjen, devenind Spider Man, un personaj care va fi întotdeauna în slujba dreptății. El va învăța că odată cu aceste puteri extraordinare pe care le-a dobândit are și responsabilități mai mari.
În plus, Activision a anunțat lansarea jocului Spider-Man pentru PC, dezvoltat de Livesay Technologies. Jocul va avea un mediu 3D foarte detaliat și va include numeroase combinații de atac, capcane, pânze de păianjen.
Ideea creării personajului le aparține lui Stan Lee, Jack Kirby și Steve Ditko de la Marvel Comics, care l-au lansat în 1962 în broșura cu ilustrații 'Amazing Fantasy', al cărei nume a fost schimbat imediat în 'Amazing Spider-Man', datorită succesului înregistrat de omul-păianjen.