.

Interbrands Marketing & Distribution, cea mai mare firma de distributie pentru produse FMCG de pe piata romaneasca, a demarat in acest an un proiect IT de dezvoltare a anei aplicatii de tip ERP, pentru necesitatile interne ale firmei. Noua aplicatie va permite migrarea utilizatorilor catre un mediu centralizat de operare si raportare, permitind totodata accesul la solutii de tip Business Inteligence, prin integrarea in solutia dezvoltata a unui Data Warehouse.

Dat fiind numarul mare de utilizatori ce trebuie deserviti prompt, precum si  dimensiunea bazelor de date, s-a ales solutia implementarii Data-Centerului pe baza echipamentelor Maguay PowerServer pe platforme Intel Itanium 2. Principalele argumente care au influentat aceasta decizie sunt: performanta, redundanta, scalabilitate, modularitatea si manageabilitatea pe care le prezinta.

'In luarea deciziei asupra alegerii platformelor pentru acest proiect am avut in vedere si argumentul raportului pret/performanta, capitol la care, din punctul nostru de vedere, serverele Maguay PowerServer Itanium 2 au depasit solutiile RISC', a declarat domnul Matei Flamaropol, Head of IT, Interbrands Marketing & Distribution.

Sistemul informatic va fi format din trei componente: server de aplicatie, server tranzactional si server Data Warehouse- Business Inteligence. Fiecare componenta este in fapt un cluster de tip activ-activ cu 2 noduri. Vor exista doua locatii, fiecare continand cate unul dintre nodurile celor trei clustere. Distanta intre cele doua locatii va fi suficient de mare astfel incat un incident care ar duce la compromiterea uneia dintre locatii sa nu o afecteze si pe cealalta. Proiectul se afla actualmente in derulare, fiind in faza de dezvoltare. In momentul actual Interbrands a achizitionat 4 servere Intel Itanium 2 dual processor, in vederea dezvoltarii, testarii si definitivarii solutiei.

'Experienta si nivelul de instruire ale inginerilor Maguay sunt un factor important in derularea acestui proiect, cunoscut fiind faptul ca succesul unui proiect depinde atat de platformele tehnologice integrate(hardware, software) cat si de nivelul de expertiza al partilor implicate', a declarat domnul Bogdan Stoican, Tehnical Support Manager, Interbrands Marketing & Distribution.

'Luand in considerare serviciile de suport tehnic si garantie, cu siguranta oferta Maguay este una dintre cele mai atractive de pe piata romaneasca. In acest moment putem oferi solutii  pentru companii mici pana la cele de tip corporate, avand in vedere capabilitatea noastra de a integra si servere cu procesoare Intel Itanium pe 64-biti', a declarat Eduard Pughin, Operational Manager, Maguay.

"Intel va continua sa adauge noi capabilitati arhitecturii Itanium, pentru a oferi performante superioare in cazul aplicatiilor mai complicate. Privind inainte, ne indreptam catre un moment istoric pentru familia de procesoare Itanium: introducerea asa-numitului procesor Montecito. Este vorba de cel mai modern procesor Intel, cu peste 1,7 miliarde de tranzistori intr-un cip, reprezentand o tehnologie unica si oferind clientilor nostri de tip enterprise performante noi, de exceptie", spune Irinel Burloiu, Business Development Manager, Intel Romania.

Maguay si-a inceput activitatea pe piata IT in 1997, fiind o firma cu capital integral romanesc. In prezent Maguay are deschise trei  filiale in tara, la Targoviste,  Ploiesti si Constanta. Maguay este distribuitor pentru Romania al urmatoarelor produse: Iiyama (monitoare profesionale), Trancend (memorii pentru orice tip de echipament), Chieftec si Enlight (carcase si sasiuri PC si servere), PNY Technologies (memorii si solutii grafice profesionale inclusiv Nvidia Quadro), Funkwerk (solutii profesionale pentru retele wireless), Promise Technology (solutii storage), partener autorizat Toshiba si HP. Ca integrator de sisteme oferă sisteme de calcul desktop, statii grafice si servere Maguay, bazate exclusiv pe platforme Intel, fapt ce le confera robustete, stabilitate si, nu in ultimul rand, fiabilitate. Certificari detinute de Maguay: Certificare ISO 9001:2001, Intel Premier Provider - cea mai inalta certificare tehnica oferita de Intel, Microsoft Certified Partner, Oracle Partner, Symantec Solutions Provider, Business Partner pentru Novel, Membru al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Membru al Asociatiei Nationale a Importatorilor si Exportatorilor din Romania (A.N.E.I.R.)