.

Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației a supus spre consultare publică, corpul de proiecte normative privind implementarea serviciilor de marcare temporală pe site-ul www.mcti.ro, secțiunea 'Legislație', subsecțiunea 'Proiecte legislative românești'.

Marca temporală reprezintă o colecție de date în formă electronică, atașată în mod unic unui document electronic; ea certifică faptul că anumite date în formă electronică au fost prezentate la un moment de timp determinat furnizorului de servicii de marcare temporală.
În ultimii ani rețeaua Internet este tot mai mult utilizată pentru activități care necesită măsuri de securitate complexe precum și cunoașterea exactă a momentului de timp la care acestea au avut loc (e-business, e-banking, e-signature, notar electronic, sisteme de autorizare și certificare, servicii publice electronice etc.). Pentru ca aceste servicii să poată fi utilizate pe scară largă trebuie să existe o referință unică pentru informația de dată/timp și să fie asigurată securitatea comunicațiilor. Ca urmare, MCTI a finalizat și pus în funcțiune în anul 2006 proiectul 'Sistem informatic, disponibil permanent, pentru furnizarea online a orei oficiale a României'.
Realizarea unui sistem de sincronizare via Internet utilizând protocolul NTP permite sincronizarea în timp a unui server de timp sau calculator cu informația de timp furnizată de etalonul național. Corpul de proiecte normative privind implementarea serviciilor de marcare temporală cuprinde: Proiectul de ordin privind desemnarea furnizorului unic de bază de timp, Normele Tehnice și Metodologice pentru aplicarea Legii nr.451/2004 privind marca temporală și Normele de acces la Sistemul Informatic destinat Furnizării Orei Oficiale a României.