.

28-29.03.2007
Forumul de Cooperare Hi-Tech Romania - Israel, editia numarul 8
Cea de-a VIII-a editie a Forumului de Cooperare Hi-Tech Romania-Israel se va desfasura, in acest an, in perioada 28-29 martie, la Bucuresti. Vor participa ministrii comunicatiilor din cele doua tari, Zsolt Nagy, respectiv omologul israelian, Ariel Attias. Evenimentul include atat intalniri intre companiile romanesti si cele israeliene cat si o masa rotunda privind perspectivele sectorului de comunicatii din Romania si Israel. La lucrarile Forumului vor participa si reprezentantii unor firme israeliene din domeniul comunicatiilor care activeaza la nivel mondial - ECI, Spacecom, Alvarion, Rad. Evenimentul este organizat de Departamentul economic al Ambasadei Israelului in Romania impreuna cu compania Globus Gate Group Israel.

28.03.2007
Premiile de excelență Trusted Brand România

Reader's Digest România vă invită miercuri, 28 martie 2007, la ora 19.00, la JW Marriott Grand Hotel, în sala Constanța, pentru a participa la gala de decernare a premiilor de excelență Trusted Brand România.
În cadrul evenimentului vor fi făcute cunoscute rezultatele prestigiosului studiu efectuat de Reader's Digest în 15 țări din Europa: European Trusted Brand 2007.

22 - 23.03.2007
Zilele Academice IBM pentru Universitatile din Romania
IBM Romania va invita cu deosebita placere sa participati la cea de a treia editie a Forumului National 'Zilele Academice IBM pentru Universitatile din Romania'. Evenimentul se va desfasura pe parcursul a doua zile - joi  si vineri, 22- 23 martie, la Hotelul Hilton din Bucuresti, sala Le Diplomate, respectiv sala Regina Maria,  incepand cu orele 09:00.
Scopul acestei editii a Forumului National, intitulata Conceptul de Inovare Globala (GIO) in cercetarea academica si dezvoltarea de curriculum, este de a informa si de a initia forme de cooperare interdisciplinara in domeniul Stiintei Serviciilor si al Arhitecturilor Informatice Orientate pe Aplicatii intre IBM Romania si universitati cu profil tehnic, economico-financiar si al stiintelor sociale, pentru imbunatatirea calitatii vietii si a progresului societatii romanesti.
Ediția 2007 a Zilelor Academice IBM pentru Universitatile din Romania este dedicata unor prezentări si dezbateri de fond vizând:
- Conceptul de Inovare Globala (GIO) in mediul academic din Romania: promovarea celor mai avansate produse si tehnologii de calcul simultan cu crearea de noi modele si procese de afaceri in beneficiul societatii prin gestiunea inovării (științele vieții, sănătate, știința serviciilor, soluții in educație, rețele de invenții deschise);
- Principalele orientări si direcții de colaborare in instruire si cercetare intre IBM si universitati: (i) Imbunatatirea performantelor afacerilor prin inovarea serviciilor si standarde deschise; (ii) Integrarea produselor hardware, a tehnologiilor software si  serviciilor in mediu de calcul deschis; (iii) Tendințe in infrastructura (scale-out / grid, embedded systems) si componente (cell / multi-core) ale tehnicii de calcul;
- Promovarea unor noi programe de invatamant si cercetare: SOA, SSME (Service Science, Management and Engineering) in mediul academic, crearea de parteneriate in scopul calificării superioare a forței de munca.
Vor fi prezentate de asemenea proiectele naționale realizate in competiție mondiala de grupuri de universitati împreuna cu IBM România in cursul anului 2006 pe linia cercetării științifice, si direcțiile prevazute pentru anul 2007.
In cadrul forumului vor sustine prezentari specialisti IBM din tara si strainatate, cat si reprezentanti ai mediului universitar din Romania.

22.03.2007
Conferinta de presa ACER
Ne face placere sa va invitam la conferinta de presa ACER ce va avea loc joi, 22 martie a.c., la Hotel Crowne Plaza, Sala Moldova, incepand cu ora 9.30 AM.
Punctele de discutie in cadrul conferintei sustinute de Dl. Dmitry Elizarov (Country Manager ROEE) si de Dl. Bogdan Iftemie (Sales Manager Romania) vor atinge urmatoarele subiecte:
- Rezultatele ACER in Romania si la nivel mondial in 2006
- Strategia si obiectivele ACER in Romania pentru anul in curs
- Evolutia pietei IT din Romania
ACER ocupa locul 1 pe piata de notebook-uri din regiunea EMEA (Europe, Middle East and Africa) cu o cota de piata de 19.5% si pozitia a treia pe piata producatorilor de PC-uri pentru aceeasi regiune. In Romania, ACER inregistreaza o cota de piata de 12.4% si ocupa locul al cincilea pe piata de notebook-uri.

14.03.2007
Seminar "Soluții Altiris de Management Centralizat al Infrastructurii IT"
GENESYS  are plăcerea să vă invite la Seminarul "Soluții Altiris de Management Centralizat al Infrastructurii IT". Destinat cu preponderență specialiștilor din departamentele tehnice ale companiilor medii și mari, seminarul se adresează tuturor celor interesați într-o soluție de management centralizat al infrastructurii existente în companie, de la servere, PC-uri, hardware și până la soluțiile software utilizate.
Prin acest seminar dorim să vă ținem la curent cu soluțiile de management Altiris și funcționalitățile lor - inventariere hardware și software, deployment de la distanță pentru sisteme de operare și aplicații, și să evidențiem care sunt avantajele obținute în vederea eficientizării activității dumneavoastră.
Seminarul se va desfășura miercuri, 14 Martie, la sediul GENESYS din Bd. Dimitrie Pompei 8, Etaj 3, Sector 2, București, incepand cu ora 14.

AGENDA
14:00 - 15:30 Inventariere hardware și software a stațiilor
                       Lucian Bunescu - Systems Engineer, GENESYS 4S
15:30 - 16:00 Pauză de cafea
16:00 - 17:30 Instalare de la distanță a sistemului de operare
                       Lucian Bunescu - Systems Engineer, GENESYS 4S

07.03.2007
IDC Executive Briefing - Romanian IT Market: Structure, Development, and Trends Briefing
Odată cu aderarea la UE, România a intrat, politic si economic, într-o nouă eră. In acest context, resursele financiare pe care le poate accesa tara noastra, strategiile guvernamentale, noile reglementari carora va trebui sa ne conformam, precum si cresterea concurentei, vor afecta in mod direct evolutia tuturor sectoarelor economice din România. Considerat un vârf de lance si un catalizator pentru întregul mediu de afaceri, sectorul IT va trebui sa se adapteze foarte rapid noilor conditii si să îsi mentină avantajele competitive atât fată de concurentii globali cât si fată de cei regionali. Numai o strategie coerentă bazată pe noile realităti economice din piată va putea garanta succesul si dezvoltarea  pe termen lung a sectorului IT din România.
Considerat unul dintre cei mai puternici furnizori globali de consultantă si cercetare de piată pentru sectorul IT, IDC vă invită să vă alăturati unei noi initiative desfasurate la nivel regional, menite să ofere un sprijin furnizorilor autohtoni de produse, servicii si solutii IT. Această initiativă este intitulată " IDC  Executive Briefing 2007 '“ Romanian IT Market: Structure, Development, and Trends Briefing" si este organizată pentru prima dată in Romania. In cadrul acestui eveniment, analistii IDC vor prezenta aspecte esentiale privind evolutia sectorului IT, pentru fiecare din componentele si tehnologiile acestuia.

De ce merită să veniti?
Scopul evenimentului îl constituie un schimb de experientă si idei cu analistii nostri. Această sesiune va avea un caracter interactiv, însă în acelasi timp va prezenta previziunile IDC pe termen scurt si mediu pentru pietele hardware, software si servicii din Romania. Aceste tendinte vor fi prezentate intr-un context comparativ cu previziunile IDC la nivel mondial si regional. Astfel, dorim să oferim partenerilor, colaboratorilor si colegilor nostri un suport real pentru viitoarele decizii strategice, pe baza unei analize independente si obiective.
Analistii nostri vor astepta cu nerăbdare întrebările Dumneavoastră.
Evenimentul va avea loc pe data de 7 martie 2007, incepand cu ora 13:30, in cadrul hotelului Capsa (Calea Victoriei nr. 36), Salonul Albastru.
Pentru informatii si inregistrari, accesati adresa web http://www.idc-cema.com/events/?executive07ro.