.

Furnizorul de soluții software de business, Matricia Solutions, a lansat azi soluția iCare for Pharma, dedicată industriei farmaceutice, dezvoltată pe platforma Microsoft Dynamics CRM. Matricia este o firmă tânără, înființată în 1998 și face parte din ecosistemul dezvoltat de Microsoft în România. Companiile din ecosistemul Microsoft au generat mai mult de 2,5 miliarde de lei venituri proprii în 2009, cu o investiție de peste 900 de milioane de lei în România, conform unui raport IDC. Pentru fiecare leu investit de Microsoft în țara noastră anul trecut, firmele ecosistemului local au realizat 6,38 lei. Acest ecosistem include firmele ce vând PC-uri și servere, soluții de stocare, dezvoltatori de software, revânzători ce comercializează și distribuie produse și servicii IT, companii ce instalează și administrează soluții bazate pe Microsoft.

Sperăm la 4 - 5 noi clienți în 2010

Noua soluție gestionează managementul unei forțe de vânzări cu dispersie teritorială, abordarea unei tipologii specifice de clienți (medici, farmaciști) cu instrumente dedicate, promovarea unui mix de produse foarte dinamic, modelarea relațiilor complexe cu liderii de opinie în domeniul medical. „Soluția propune tehnici moderne de abordare a clienților, cum ar fi e-Detailing, sau instrumente de analiză din familia Business Intelligence, precum și integrarea cu aplicații din suita Office", susține Horia Negulescu, președintele companiei. Oamenii de vânzări și marketing din companiile farmaceutice au acum la îndemână cele mai moderne instrumente pentru gestionarea relației cu clienții. Negulescu precizează că soluția este destinată, în principal, companiilor din industria farmaceutică, cu cifră de afaceri cuprinsă între 10 și 50 de milioane de euro, dar și celor cu afaceri care nu se încadrează în acest interval.

„Până la sfârșitul acestui an, sperăm să avem 4-5 clienți pentru această nouă soluție", a adăugat președintele firmei. Dacă soluția implementată în România își va atinge țintele dorite, probabil că clienții din România vor recomanda soluția și în țările din regiune, speră oficialii companiei. Noua soluție de la Matricia face parte din seria iCare, care va conține și aplicații destinate altor industrii (retail, media și advertising, telecom etc.). „Este foarte posibil ca următoarea verticală căreia ne vom adresa foarte curând să fie chiar telecomunicațiile", a preconizat președintele Matricia. Dezvoltată pe Microsoft Dynamics CRM, soluția este modelată pornind de la cele mai bune practici din industrie, facilitând abordarea eficientă a problemelor specifice nu numai în România dar și la companiile de profil din regiune și din Rusia.

Parteneriatul cu Microsoft - un vector tehnologic

„Matricia este unul dintre partenerii locali cu experiență în implementarea de soluții CRM. Ei sunt printre primii care au ales ca strategie livrarea de soluții dedicate în industrii. Verticalizarea aduce un plus de valoarea clienților prin funcționalități specifice", apreciază Dan Vasile, Dynamics Marketing Manager la Microsoft România. O parte importantă din funcționalitățile specifice industriei farmaceutice sunt disponibile în soluția standard, eliminând necesitatea unor personalizări de amploare, ceea ce asigură un proces rapid de asimilare și implicit un cost atractiv. Matricia are ca obiectiv în acest an majorarea afacerilor cu cel mult 15%, de la 1,2 milioane euro, în 2009, a precizat Diana Lungulescu, managing director al companiei. „De la începutul acestui an, deja am semnat acorduri cu cinci noi clienți", susține directorul general al companiei.

Despre Matricia Solutions

Matricia Solutions este o companie dedicată furnizării de soluții software și servicii de consultanță pentru administrarea proceselor de business. Fondată în 2008, firma deține o echipă de 15 consultanți profesioniști, cu o experiență importantă în consultanța de business și IT, Project Management și Risk Management. Portofoliul Matricia include soluții internaționale și soluții dezvoltate sub brand propriu, din categoriile: Enterprise Content Management (OnBase), Customer Relationship Management (iCare - powered by Microsoft Dynamics CRM), Enterprise Resource Planning (Microsoft Dynamics AX) și Business Intelligence (Qlik View). Matricia Solutions e deținută în proporție de 90% de directorul general, Diana Lungulescu. Mai multe informații despre produs și companie sunt disponibile pe website-ul produsului www.icareforpharma.ro și pe cel al companiei www.matricia.ro.