.

Băncile de investiții de reputație internațională interesate și eligibile sunt invitate să depună scrisorile de interes la MCTI până la data de 25 August 2005, ora 17.00 (ora României).

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei solicita bancilor de investitii de reputatie internationala sa depuna scrisori de interes pentru acordarea de servicii de consultanta financiara in vederea finalizarii privatizarii Romtelecom. Aceasta se va realiza prin vanzarea cotei detinute de statul roman prin MCTI la Romtelecom si se preconizeaza a fi efectuata prin intermediul unei Oferte Publice Initiale ("IPO"). Se anticipeaza ca IPO-ul sa implice o oferta institutionala internationala de actiuni, acompaniata de o listare la bursa internationala si la Bursa din Bucuresti.

Romtelecom, principalul furnizor de servicii de telefonie fixa in Romania, are un capital social de 318.464.490 RON, cu un numar de 31.846.449 actiuni avand o valoare nominala de 10 RON pe actiune. Cifra de afaceri a companiei la 31 decembrie 2004 era de 333.452.848.888,3 RON. In luna iulie 2005, Romtelecom SA inregistra un numar mediu de 15.266 angajati.

Bancile de investitii de reputatie internationala interesate si eligibile sunt invitate sa depuna scrisorile de interes la MCTI pana la data de 25 August 2005, ora 17.00 (ora Romaniei). Informatii suplimentare sau clarificari pot fi obtinute pe baza de cerere scrisa, adresata MCTI, in atentia: D-lui. Zsolt Nagy, Ministru, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor, Bd.Libertatii nr. 14, Bucuresti, Sector 5, Cod postal 70060, Romania, telefon: (40-21) 312.0021, fax (40-21) 336.5887, e-mail: office@mcti.ro.

Candidatii interesati sa se precalifice pentru etapa de ofertare trebuie sa prezinte documente care sa ateste in mod specific urmatoarele: experienta globala si europeana ca banca de investitii si privatizare in special in Romania si in Europa Centrala si de Est; experienta globala si europeana in a actiona ca si cordonator sau lider de sindicat de intermediere in domeniul privatizarilor din sectorul telecomunicatiilor, coordonator general si consultant financiar in Europa si ECE; capacitatea institutionala de cercetare in sectorul de telecomunicatii din Europa si ECE.

Bancile de investitii candidate pot propune, in asociere cu alte banci de investitii, servicii, cu conditia ca structura propusa a unui astfel de consortiu sa fie clar mentionata in scrisoarea de interes. Aceasta va include obligatoriu informatii generale despre banca de investitii candidata (adresa, persoane de contact, tara de origine). Daca scrisoarea de interes este inaintata de un consortiu format din banci de investitii, aceste informatii vor fi oferite pentru toti membrii consortiului si trebuie nominalizata clar banca de investitii ce va avea rolul de coordonator.

Dupa primirea scrisorilor de interes si evaluarea acestora de catre MCTI, toti candidatii vor fi notificati asupra rezultatelor procesului de pre-calificare, iar firmele aflate pe lista scurta vor fi invitate sa intre in posesia cererii de oferta.

Textul anuntului in limbile romana si engleza este disponibil pe site-ul MCTI, la adresa www.mcti.ro, Sectiunea Activitate, subsectiunea Licitatii.

Statul roman detine 45,99% din actiunile Romtelecom, dupa ce in 2003 grupul elen de telecomunicatii OTE a devenit actionar majoritar, cu 54,01% din actiuni.