.

Companiile SoftExpert din Craiova și I.R.I.S. SA din București, reprezentant unic în România al Handspring Inc., au încheiat un Acord de Parteneriat în vederea promovării soluției integrate reprezentate de programul CRM - MedExpert Mobile și echipamentele handheld de la Handspring. 'MedExpert umple un gol existent la ora actuală pe piața produselor CRM dedicate firmelor farmaceutice. Am fost încântați de soluția propusă de SoftExpert, care este perfect complementară dispozitivelor Handspring pentru comunicare și organizare', declară Valentin Ibănescu, director pentru produsele Handspring de la I.R.I.S.

MedExpert este un software de tip CRM dedicat firmelor farmaceutice. Programul există în două variante, MedExpert PC și MedExpert Mobile. MedExpert Mobile permite reprezentanților medicali să introducă datele în PDA, astfel încât modul de lucru este în timp real. MedExpert, în ambele variante, funcționează online, eliminând astfel dezavantajele sincronizării care este necesară în cazul programelor offline.

'Pot spune că întâlnirea cu I.R.I.S a fost providențială. SoftExpert dezvoltase, deja, programul MedExpert PC, dar se simțea pe piață nevoia unei soluții mobile. Am luat legătura cu I.R.I.S, despre care știam că este reprezentantul Handspring în România. Am întâlnit aici o deschidere totală, un sprijin real. Aceasta ne-a ajutat să dezvoltăm rapid varianta MedExpert Mobile, pentru care exista, deja, un interes crescut din partea potențialilor clienți', declară Cristian Nicolae, director de marketing SoftExpert. MedExpert reprezintă un instrument care ajută companiile farmaceutice să colecteze și să proceseze datele despre clienți, produse, concurență, să monitorizeze atent cheltuielile și vânzările, să aloce resursele în funcție de rezultate, să-și stimuleze forța de vânzări/promovare pe baza unor criterii obiective. Datorită funcționării cu dispozitive Handspring, MedExpert permite o procesare în timp real a tuturor datelor, crescând la maxim viteza de lucru, aspect esențial în creșterea calității serviciilor oferite și a competitivității firmelor.

'Obiectivul nostru este să devenim lideri pe piața programelor CRM destinate firmelor farmaceutice. Pot spune că începutul este încurajator în acest sens, sistemul fiind deja instalat la reprezentanța din România a companiei americane multinaționale Johnson & Johnson. Suntem, de asemenea, în negocieri avansate cu mai multe firme și sperăm că în următoarele câteva săptămâni să instalăm programul la încă 4-5 clienți', subliniază Cristian Nicolae.
Cele două companii anunță că această colaborare se poate extinde și în ceea ce privește soluția de e-learning mobil - Expert Learning Mobile - pentru care sunt, deja, începute negocieri cu importante companii.