.

De multă vreme Internetul nu mai reprezintă pentru români doar o sursă de divertisment. Granița a fost trecută în favoarea multiplelor discipline care au reușit să țină pasul cu societatea informațională. Astfel, de la simplele site-uri gen 'žcărți de vizită' la adevăratele 'žportaluri', românii pot acum să găsească pe Internet și pagini de medicină, matematică, fizică s.a. Medicina alternativă este și ea prezentă pe web și acaparează din ce în ce mai mult teren. Economia de piață forțează oamenii să apeleze din ce în ce mai mult la tratamentele naturiste și implicit la medicina alternativă. Acupunctura și presopunctura, ramuri dintre cele mai vechi ale medicinei alternative, au în prezent o mare căutare pe Internet. Au fost realizate chiar și programe speciale pentru cei ce doresc să afle sau să practice aceste discipline.

Qpuncture II
La adresa www.qpuncture.com puteți găsi unul dintre cele mai interesante programe care ne dezvăluie tainele acupuncturii și ale presopuncturii. Auriculoterapia, un ghid al plantelor medicinale și hărți anatomice specifice meridianelor de acupunctură sunt incluse în acest program destinat atât specialiștilor, cât și celor ce vor să intre în tainele acestei arte străvechi. Interfața prietenoasă a programului ne arată principiile de bază ale medicinei tradiționale chinezești conform cărora omul este o punte de legătură între cer și pământ și comuniunea celor două elemente este realizată prin intermediul meridianelor ce străbat corpul uman. Scenele 3D și animațiile programului Qpuncture II sunt menite să arate cât mai clar zonele și traseele fiecărui organ uman în parte, să delimiteze precis punctul de inserție a acului (în cazul acupuncturii) și zona și sensul de masaj (pentru presopunctură).

The Virtual TCM Clinic
Dacă tot sunteți obișnuiți cu jocurile și cu computerele o să vă placă cu siguranță acest joc interactiv (multimedia) proiectat pentru studenții de la medicină și desigur pentru toți acei ce vor să cocheteze cu medicina alternativă. Jocul ne familiarizează cu o clinică la care vin 12 pacienți cu diferite afecțiuni. Tratamentele și alimentația prescrisă de noi pot să-i însănătoșească sau pot înrăutăți boala de care suferă. Acest joc este unul al experienței și formează specialiști. Fiecare pacient are destinat un scurt videoclip după care intră în camera de consultație unde putem selecta o varietate de întrebări la care pacientul răspunde pentru a stabili diagnosticul. Avem la dispoziție doar 40 de minute și doar 3 șanse de diagnosticare după care pacientul pleacă din clinica noastră virtuală. Mai multe detalii puteți afla de la adresa www.redwingbooks.com sau trimițând un e-mail la iim@uts.edu.au.

ATRAR 2k
CD-ul 'žAcupuncture Treatment Records and Reference' reprezintă o bază de date cu tratamente și descrieri clinice menite să îi ajute pe adepții acupuncturii și presopuncturii. Punctele specifice fiecărei boli în parte, hărți detaliate și referințe din partea specialiștilor sunt punctele forte ale programului ATRAR 2k.

AcuVision 2.5
Pe lângă obișnuitele hărți ale meridianelor de acupunctură și detalii despre punctele specifice, programul AcuVision 2.5 cuprinde și o carte de bucate și rețete secrete care ajută la tratarea eficientă a bolnavilor. La www.archibel.com găsiți mai multe date despre acest program.