.

Membrii Polului de competitivitate IT&C-POLARIS au depus în 31 august un pachet de proiecte pentru obținerea de finanțare din fonduri europene prin intermediul Programului Operațional Sectorial pentru Creșterea Competitivității Economice, Axa Prioritară 1 „Un sistem de producție inovativ și ecoeficient", D.M.I. „Dezvoltarea durabilă a antreprenoriatului", Operațiunea „Dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor de interes național și internațional". "Inițiativa noastră pornește de la IMM-urile IT din zonă și de la Universități, institute de cercetare, fiind deschisă colaborării și parteneriatului cu oricare entitate de IT, cercetare sau orice alt sector care poate duce la creșterea vizibilității și competitivității industriei IT&C din România pe plan internațional. POLARIS și sectorul IT&C românesc vor fi mai competitive dacă pot reuni mai multe resurse antreprenoriale și de cercetare în același Pol", precizează Marcel Borodi (foto), Președinte ARIES Transilvania și CEO BRINEL, unul din inițiatorii POLARIS.

POLARIS este primul consorțiu care a depus documentația pentru obținerea finanțării în cadrul acestui apel de proiecte. Rezultatul evaluării primei etape va fi comunicat în perioada următoare.

Din cadrul POLARIS fac parte universități de prestigiu din Cluj, 15 entități din domeniul IT&C precum și instituții din administrația locală. Principalul obiectiv al asocierii este creșterea competitivității și inovației tehnologice, prin consolidarea procesului de interacțiune dintre membri și stimularea implicării instituțiilor din învățământul superior în cercetare și în formarea continuă de specialiști IT&C.

Despre ARIES Transilvania

ARIES este Asociația Română pentru Industria Electronică și Software, cea mai mare și influentă organizație creată pentru industria IT&C din România, cu 4 filiale zonale la: Timișoara, Brașov, Cluj și Craiova. Prin intermediul filialei ARIES Transilvania, membrii își propun să dinamizeze activitatea în această zonă, să se implice în activitățile referitoare la sectorul IT, să stabilească o colaborare mai bună între firmele de profil, pentru promovarea intereselor locale pe plan național și internațional, pentru accesarea fondurilor disponibile în cadrul diverselor programe de finanțare.