.

Microsoft a făcut o serie de anunțuri pe 24 martie 2004, în cadrul conferințelor DevCon, cel mai important fiind lansarea sistemului de operare Windows Mobile 2003 Second Edition, care va apărea mai întâi pe telefonul mobil Motorola MPx.
Noul sistem de operare aduce o întreagă gamă de noi funcții, majoritatea pentru ecranul dispozitivului pe care rulează sistemul de operare. Astfel, Windows Mobile va aduce suport și pentru ecranele pătrate și cele VGA, pe lângă cel pentru ecranele Standard QVGA folosite până acum de toate modelele Pocket PC, cu excepția Toshiba E800.
În plus, întâlnim un Start Menu îmbunătățit, care reține aplicațiile recent utilizate, un control mărit asupra mărimii fonturilor, o afișare mai bună a Internet Explorer-ului, suport WPA pentru conexiunile Wi-Fi și îmbunătățiri ale variantei Phone Edition, inclusiv a tag-urilor vocale.
Acest update este destinat atât modelelor Pocket PC, cât și celor SmartPhone. Alte modificări prezente în cadrul noului sistem de operare: utilizatorii Pocket PC pot forma un număr telefonic prin Today Screen, iar modelele Smartphone vor fi dotate cu suport QVGA, client nativ MMS și posibilitatea configurării tastelor prin Home Screen.
Nu se cunosc încă producătorii ce vor lansa produse destinate rulării sub Windows Mobile 2003 Second Edition. Se prevede că Toshiba E800 va fi primul dispozitiv care va beneficia de un update la noul sistem de operare, ecranul VGA de care dispune fiind cel care va obține îmbunătățiri imediate.
Primul dispozitiv mobil care va fi comercializat cu Windows Mobile 2003 Second Edition preinstalat va fi Motorola MPX, un terminal ce dispune de standardul Wi-Fi, tehnologie wireless Bluetooth, suport pentru transfer în infraroșu, cât și de un ecran color QVGA pe 16 biți de 2,8 inch. Motorola MPX va putea rula atât aplicații Java, cât și software-ul Windows Mobile existent, conform declarațiilor Motorola.

Motorola MPX: business în format landscape
Noul model a fost anunțat pe 23 februarie 2004, la 3GSM World Congress, Motorola dorind să elimine folosirea mai multor dispozitive, prin combinarea într-un singur dispozitiv a tuturor elementelor esențiale ale unui telefon mobil, ale unui PDA (personal data assistant) și ale unui dispozitiv de e-mail (cum e BlackBerry). Motorola MPX are un ecran color pe 16 biți cu o rezoluție de 320x240 pixeli.
Motorola MPx este construit pe platforma MOTOPro Innovation, o platformă bogată în caracteristici software și hardware care exploatează designul și tehnologiile Motorola, cât și software-ul Microsoft Windows Mobile. Motorola MPx va dispune de o memorie expandabilă de până la 1 GB prin intermediul unui slot SD/MMC, cât și de o cameră integrată de 1,3 megapixeli și tehnologie Java. Rularea fișierelor video se va face cu ajutorul Windows Media Player, imaginile și înregistrările video realizate cu ajutorul camerei integrate putând fi trimise ulterior cunoscuților via e-mail, MMS, Wi-Fi sau Bluetooth.

Microsoft Speech Server 2004
Microsoft a mai anunțat pe 24 martie și ultima inovație destinată mediului business, Speech Server 2004, bazat pe recunoaștere vocală. 'Există o gamă imensă de scenarii în cadrul cărora ar putea fi utilizată această nouă capabilitate de vorbire', a afirmat Bill Gates la San Francisco. Gates nu a făcut nici o referire la decizia Comisiei Europene prin care Microsoft trebuie să achite amenda record de 497 milioane euro pentru încălcarea legilor antimonopol ale Uniunii Europene. Speech Server 2004 este o platformă software destinată rețelelor de computere ce permite dezvoltatorilor software să creeze programe în funcție de nevoile lor proprii. Clienții acestei tehnologii se așteaptă a fi companiile cu centre de apel cu voce automată și meniuri de tipul touch-tones, departamentele IT.