.

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, participă pe 14 mai la deschiderea expoziției internaționale dedicate industriei aeronautice, apărării, securității naționale și securității private - Black Sea Defense and Aerospace (BSDA) 2014. Ediția din acest an a BSDA se desfășoară în perioada 14-16 mai și reunește peste 200 de firme din 15 de țări, a informat MApN, citat de Agerpres. "BSDA 2014 are drept scop identificarea oportunităților și găsirea soluțiilor de cooperare atât în domeniul producției, cât și în cel al afacerilor, pentru a contribui la promovarea pe plan internațional a industriei de apărare din România, facilitând, totodată, o mai mare deschidere a acesteia către piața internațională, prin potențiale colaborări cu firme de prestigiu și producători consacrați în domeniu, pentru realizarea compatibilității și interoperabilității tehnicii și echipamentelor", se arată în comunicat.

În prima zi a evenimentului, se desfășoară seminarul cu tema "Oportunități pentru industria de apărare în condițiile și provocările mediului actual", cu expuneri ale specialiștilor din firme românești, dar și din cadrul Agenției NATO pentru Sprijin (NSPA) și ai Agenției NATO pentru Comunicații și Informatică (NCIA). Ziua de 14 mai va fi dedicată Ministerului Apărării Naționale, care va prezenta, la Aeroportul Băneasa, avioanele MiG-21 LanceR, C-27 J Spartan, IAR 99 Șoim și IAR-330 Puma SOCAT. Ziua de 15 mai va fi dedicată Ministerului Afacerilor Interne, care va prezenta un exercițiu antiterorist, iar 16 mai va fi dedicată Serviciului Român de Informații, care va susține o conferință despre securitatea cibernetică.

Administrația Națională a Penitenciarelor va fi și ea prezentă la BSDA. "ANP va expune la interior și exterior, în două standuri, echipamentele specifice cu care sunt dotați membrii detașamentelor de intervenție, unitățile canine, dotările destinate asigurării siguranței locurilor de deținere, precum și mijloacele auto aflate în dotarea unităților penitenciare, împreună cu echipamentele acestora", se precizează într-un comunicat al instituției.

Accesul se va face pe bază de invitație și înregistrări on-line, iar copiii sub 16 ani nu pot intra la expoziție în primele două zile. Pe 16 mai, accesul va fi gratuit pe platforma din fața Romaero, între 12,00 și 17,00.