.

Modem-ul de transmisie de date GSM în triplă bandă, GC75, realizat de Sony Ericsson propulsează comunicațiile mobile în sfera computerelor și a transmisiilor de date la un nivel profesional. El va permite utilizatorilor să acceseze rețeaua companiei pentru care lucrează, serverul de mail sau Internetul, direct de pe laptopurile lor, folosind tehnologia GPRS, HSCSD sau datele standard. Posesorii de laptopuri vor putea lucra mai ușor atunci când nu sunt la birou, pentru că modemul GC75 oferă condiții similare cu cele ale modemurilor pe linie telefonică fixă.

Extinderea utilizării de computere portabile a demonstrate că angajații doresc să rămână permanent în legătură cu companiile la care lucrează, doresc să aibă acces la informațiile din rețelele acestora sau au nevoie de alte servicii din rețea oriunde s-ar afla. Pentru a fi eficienți atunci când călătoresc, ei trebuie să poată citi și modifica rapid documente trimise pe mail, trebuie să poată descărca fișiere și să aibă acces la serverele companiilor pentru care lucrează.

Cu GPRS, o dată ce se conectează la server, utilizatorii sunt permanent online '“ în funcție de tarifele operatorilor '“ și plătesc numai pentru datele transferate. Aceasta face din GC75, cuplat la un laptop o combinație eficientă și convenabilă pentru desfășurarea activităților profesionale în afara biroului. Uilizatorii de business care pot folosi aceleași aplicații atât în birou cât și în afara biroului generează profituri către operatori, prin traficul de date în rețelele lor GPRS.

Ca produs GSM în triplă bandă, (900/1800/1900), GC75 poate fi utilizat pe toate cele cinci continente, în peste 160 de țări. GC75 este un PC card de tip II, alimentat de bateria laptopului și asigură viteze de transfer de până la 57.6 kbps. El suportă mai multe protocoale de compresie de date pentru o eficiență crescută a transferurilor, mărind viteza acestora de până la 4 ori. Cu ajutorul unui software special, se poate asigura și transmiterea de SMS-uri sau de faxuri prin intermediul lui GC75. Produsul va fi pe piață de la jumătatea acestui an.