.

Philips a lansat noul monitor LCD 225B2 care beneficiază de multiple tehnologii încorporate care pot reduce semnificativ consumul de energie, păstrând în același timp tradiționalul display luminos și ergonomic. Cu ajutorul butonului "Soft-Off", care introduce monitorul în standby, consumul electric este redus până la 0.1 wati. Regulamentul EPEAT solicită reducerea energiei până la 0.5 wati, iar Philips este printre primii producători care ating cota de 0.1 prin uzul tehnologiei SmartPower. Monitorul 225B2 încorporează tehnologia PowerSensor, care poate determina prezența utilizatorului în apropierea monitorului, reducând automat luminozitatea monitorului în momentul îndepărtării acestuia de la birou. PowerSensor-ul Philips transmite și recepționează semnale infraroșu inofensive pentru a determina dacă monitorul este folosit. Prin simpla existență a acestei funcții costurile de energie sunt reduse cu până la 70%, iar durata de viață a monitorului este prelungită. Monitorul Philips 225B2 va fi disponibil în principalele magazine de electronice din România începând cu luna iulie.

SmartPower este o formă de inteligență artificială care analizează dinamic conținutul imaginii de pe ecran pentru a obține economii de energie și, implicit, de costuri. Intensitatea luminii de fundal poate fi controlată automat și presetată de sistem, pentru a reduce consumul de energie cu până la 50%. Dacă este necesar, utilizatorii pot opri butonul de SmartPower, poziționat pe partea din față a monitorului.

Una dintre organizațiile care a ales să utilizeze tehnologia PowerSensor la un nivel și mai înalt este compania olandeză VNO-NCW. Guido van der Sluijs, membru al departamentului de IT, a constatat rapid beneficiile pe care le aduce această caracteritică a monitoarelor Philips. Van der Sluijs a propus să o integreze în sistemul de iluminare al clădirii companiei. Astfel, cu ajutorul PowerSensor-ului luminile sunt stinse în momentul în care camerele nu sunt ocupate.

SmartImage este o tehnologie de vârf care analizează conținutul afișat pe ecran și oferă o performanță de afișare optimizată. Această interfață accesibilă permite utilizatorilor să selecteze diferite moduri, precum Birou, Imagine, Divertisment, Economie etc., pentru a se potrivi aplicației utilizate. Pe baza scenariului pe care îl selectați, SmartImage îmbunătățește dinamic contrastul, saturația culorilor, definiția imaginilor și clipurilor video, pentru performanțe de afișare de excepție. Totul în timp real, prin apăsarea unui singur buton.

Modelul 225B2 include caracteristici ergonomice.

· O ajustare generoasă pe înălțime de 70 mm, pentru a se acomoda poziției ideale a utilizatorului

· Ajustări de înclinare și rotație pentru crearea unui unghi de vizionare ideal

· Butoane elegante SmartTouch

· Sistem audio stereo integrat

· 2 porturi USB

· Ecran de 22 inchi, care permite deschiderea simultană a 2 documente A4 unul lângă celălalt

· Posibilitatea de a fi montat pe perete

Adaptarea la regulile industriei

Philips 225B2 este produs în conformitate cu standardele stricte pentru protecția mediului, incluzând cele mai recente certificate EPEAT Gold și Energy Star. Monitoarele Philips clasa EPEAT GOLD asigură protecție maximă a sănătății umane și a mediului, fiind în același timp mai eficiente energetic și asigurând emisii mai reduse de gaze cu efect de seră, care afectează clima. Toate materialele și ambalajele sunt 100% reciclabile.

Monitorul deține și o certificare TCO 5.0, una dintre cele mai solicitante autorizații la nivel mondial. TCO se asigură de faptul că monitorul este creat pentru a avea impact minim asupra climei și asupra mediului înconjurător, oferind în același timp și performanță superioară.