.

Tehnologia J2ME a fost dezvoltată pentru aparatele cu consum mic și oferă clienților săi posibilitatea de a adăuga aplicații noi, realizate de inginerii de software, la aparatele lor, pe măsură ce cerințele lor individuale se schimbă și se diversifică. Întrucât J2ME™ este un standard de industrie, același tip de software și aplicații pot fi derulate pe mai multe tipuri de aparate. În prezent, 2,5 milioane de ingineri Java dezvoltă programe pentru aparatele electronice. De asemenea, aceștia pot scrie aplicații pentru o varietate de aparate mobile J2ME™. Specialiștii estimează că oportunitățile de marketing asociate lansării J2ME vor fi asemănătoare celor din industria calculatoarelor personale de acum câțiva ani, atunci când inginerii de aplicații au început să creeze diverse aplicații pentru piața utilizatorilor de computere.

În dorința de a satisface dorința consumatorilor de a obține venituri suplimentare și de a reduce costurile prin administrarea platformei mobile Java 2 - serviciile Micro Edition (J2ME), Motorola a anunțat că va achiziționa compania 4thpass, cu sediul în Seattle. Astfel, Motorola va integra aplicația MAS (Mobile Application System) a companiei 4thpass în impresionantul său portofoliu de produse J2ME.
Aplicația MAS este comercializată, în prezent, în toată lumea de către operatori precum Telefonica Moviles din Spania, Nextel și LG Telecom din Coreea. Aplicația mai este, de asemenea, revândută prin parteneri precum Ericsson și Siemens. Soluția este compusă dintr-un server Java de descărcare - un sistem de stocare inteligent care asigură distribuirea corectă a aplicațiilor către echipamentele corespunzătoare. Aplicația MAS oferă operatorilor posibilități multiple de facturare a conținutului, permițând tehnologiei avansate să valideze aplicațiile și să controleze modul în care se comportă pe terminale și pe rețeaua operatorilor. Aplicația MAS administrează și livrează în condiții de securitate aplicațiile J2ME și alte aplicații mobile de la rețelele operatorilor către telefoanele mobile, permițând utilizatorilor acestora să-și actualizeze și să-și personalizeze permanent aplicațiile (cum ar fi jocuri mobile) pe telefoanele lor mobile.
'Prin integrarea tehnologiei de descărcare, facturare și stocare a companiei 4thpass în portofoliul său, Motorola își va extinde strategia de asistare a operatorilor în exploatarea aplicațiilor care măresc considerabil venitul pe utilizator (ARPU)', declară Scott Durchslag, vicepreședinte pentru Strategie și Dezvoltare în cadrul companiei Motorola. 'Această afacere ilustrează modul în care noi implementăm strategia de creștere pe trei dimensiuni, de a investi pe plan intern și extern în capacități care contribuie la (1) consolidarea afacerii noastre cu telefoane mobile; (2) extinderea afacerii de software și soluții; și (3) la crearea opțiunilor de creștere în spații emergente, dar apropiate din punct de vedere strategic'.
'Compania 4thpass este cunoscută în domeniu ca furnizor de vârf de software J2ME, cu care noi am colaborat pentru a satisface cerințele operatorilor din Asia, Europa, America Latină și Statele Unite', a adăugat Mike Bordelon, vicepreședinte și director general al sectorului de Comunicații Personale din cadrul companiei Motorola. 'Dorim ca în viitor să integrăm soluția 4thpass în portofoliul nostru pentru a ne consolida ofertele către operatori și către partenerii noștri de Java'.Compania Motorola domină industria de specialitate prin aducerea tehnologiei J2ME în comunicațiile mobile. În plus față de contribuția la standardele cheie deschise J2ME și de lansarea primului telefon mobil ce încorporează această tehnologie, Motorola continuă să ofere clienților săi un portofoliu de soluții incluzând mai multe zeci de telefoane mobile cu tehnologie J2ME, precum și aplicații de marcă și conținut și un program complet de servicii de dezvoltare pentru a asista inginerii de software în crearea și înregistrarea noilor aplicații mobile. 'Cu siguranță Java este o forță dominantă în industria mobile și este o tehnologie cheie pentru operatorii care derulează servicii de date. Cu Motorola intrăm într-o etapă nouă ca și companie și ca dezvoltatori de soluții de date mobile. Împreună, Motorola și 4thpass, dețin singura soluție completă, economică și validă pentru operatorii din întreaga lume', a spus Zeyad Ramadan, vicepreședinte și co-fondator al companiei 4thpass. Compania 4thpass va opera ca parte din Sectorul de Comunicații Personale din cadrul companiei Motorola cu birouri în Seattle.