.

Pe data de 23 aprilie, Motorola și comerciantul britanic de software mobil, Picsel Technologies, au anunțat semnarea unui parteneriat global referitor la browsingul pe handseturi. Smartphone-urile Motorola vor rula cu software produs de către Picsel Technologies, dispunând datorită acestuia de Internet complet și de browsing multi-document prin intermediul unei interfețe de utilizare specializate.
Deja disponibil în China, modelul avangardist Motorola A768 deține browser-ul Picsel, rulând pe o platformă de tipul Linux. În continuare, smartphone-urile Motorola vor îngloba soluțiile Picsel, inclusiv terminalul convergent A1000 și modelul de telefon inteligent MPX, ce rulează sub sistemul de operare Windows Mobile OS creat de către Microsoft.
Browser-ul Picsel va permite dispozitivelor mobile Motorola să vizualizeze pe Internet pagini Flash, documente Office sau documente Adobe PDF fără a fi necesară o prelucrare în prealabil a documentelor sau o sincronizare cu un computer. Variații ale tehnologiei Picsel vor include suportul pentru servicii bazate pe transmisii video.
Parteneriatul dintre cele 2 companii este menit să încurajeze utilizatorii mobili să acceseze conținutul bogat prin intermediul dispozitivelor mobile cu ecrane mici. Reconstituind orice tip de conținut pentru a 'încăpea' pe ecranul dispozitivelor mobile, browser-ul Picsel permite acestor dispozitive să mențină integritatea și calitatea conținutului original.