.

Motorola Inc. a lansat în cadrul CTIA Wireless (Atlanta, SUA, 22-24 martie 2004), un telefon mobil pe care consumatorii îl vor putea folosi aproape oriunde în lume, permițând utilizatorilor să îl utilizeze chiar și la trecerea dintre rețele care folosesc standarde diferite. Motorola A840 reprezintă unul dintre primele dispozitive mobile ce va rula atât în cadrul rețelelor GSM, cel mai folosit standard wireless în Europa, cât și în cadrul rețelelor ce folosesc standardul CDMA (Code Division Multiple Access), tehnologie utilizată în special în SUA și Asia.
Dipozitivul permite o tranziție fără întreruperi de la CDMA la GSM, astfel încât utilizatorul poate folosi telefonul mobil aproape oriunde în lume, Motorola A840 fiind astfel primul model ce respectă cu adevărat promisiunea operatorilor: mobilitatea fără întrerupere. Dispozitivul combină rețele 800/1900 CDMA, CDMA 1X și 900/1800 GSM, GPRS, alegând cel mai bun semnal disponibil atât pentru voce, cât și pentru serviciile de date, oriunde în lume, putând fi accesat același conținut în rețele GPRS din alte locații ca și cum te-ai afla acasă, în cadrul propriei rețele CDMA.
Motorola A840 e exemplul perfect al continuității angajamentului luat de compania noastră, acela de a aduce noutăți tehnice inovative în lumea wireless', a afirmat Tim Cawley, Manager General al Motorola CDMA Product Group. 'Acest dispozitiv poate fi folosit aproape în orice colț din lume. Poți călători prin SUA, Europa sau China fără a pierde contactul cu colegii, prietenii sau familia. Gândiți-vă la el ca la un mod extrem de comunicare globală.'

Specificații tehnice:
- 800/1900 CDMA; 900/1800 GSM
- CDMA 1X / GPRS
- agendă telefonică integrată CDMA/GSM, cu imagini
- suport BREW™ pentru CDMA și GPRS
- cameră integrată de 1.2 Megapixeli, cu flash, și zoom 4X pentru imagini de înaltă calitate
- pot fi rulate fișiere MP3 sau MIDI
- card de memorie TransFlash detașabil
- tonuri de apel polifonice
- ecran color 2.2' (176 x 220)
- funcționalitate PIM
- pot fi descărcate diferite teme (sonerii, imagini, sunete)
- browser WAP 2.0
- mesaje: suport SMS, EMS și MMS