.

Cu ocazia aniversării a 75 de ani de existență și a 20 de ani de când Motorola a scos pe piață primul telefon mobil din lume dar și pentru a marca o cotă de piață constant dominantă pe cea mai extinsă piață a telefoanelor mobile din lume, compania a anunțat la Shanghai, China, pe 9 ianuarie 2003, noul portofoliu de terminale, aplicații și accesorii pentru 2003. O adevărată avalanșă.
'Noile noastre terminale continuă succesul fenomenal al lansărilor din 2002', a declarat cu această ocazie Tom Lynch, vicepreședinte executiv și președinte la Motorola PCS. 'Astăzi există peste 1,2 miliarde de utilizatori de terminale mobile, iar numărul lor este în creștere. Nu sunt puțini cei care vor să își înlocuiască sau să își actualizeze terminalele. Motorola se străduiește să participe la acest fenomen prin colaborarea strânsă cu operatorii mobili în crearea și livrarea de produse neapărat-de-obținut și experiențe mobile fără-de-care-nu-se-poate', a insistat Tom Lynch.
Strategia Motorola privind terminalele, aplicațiile și accesoriile pentru 2003 este evolutivă, în sensul că exploatează și dezvoltă punctele tari ale ofertelor din 2002 - designul miniatural al modelelor V60i și V66i, afișajul color al T720 sau stabilitatea seriei C330 - și readuce marca 'Moto' (www.hellomoto.com) în atenția consumatorilor de pe tot globul. Cele 8 noi terminale mobile oferă inovații avansate de mesagerie (EMS și MMS), Java, GPRS, EDGE și UMTS/WCDMA, cu ecrane color strălucitoare și difuzoare polifonice dinamice. Aceste produse reprezintă primul val de telefoane mobile lansate de Motorola în 2003, compania demonstrându-și încă o dată profesionalismul în tehnologii diverse ca GSM, UMTS/WCDMA, CDMA și TDMA.

La ce pot folosi pozele pe mobil - V600
Fotografierea și distribuirea pozelor în mod spontan face parte din farmecul noilor terminale Motorola. Cu camera foto încorporată sau ca accesoriu, acestea permit utilizatorilor să imortalizeze momentele de neuitat și să le arate altora din numai câteva butonări.
De exemplu, unui posesor de Motorola E365 nu trebuie să îi pară rău că nu poate împărtăși celor absenți o seară în oraș. Camera încorporată îi permite să ia pe loc instantanee ale petrecerii și să le trimită prietenilor de acasă.
Culoarea nu lipsește de pe ecranele mari ale noii linii de mobile Motorola, ideale pentru afișarea pozelor, crearea de poze dedicate pe post de ecrane de așteptare sau adăugarea de imagini în agenda vizuală de contacte a telefonului. Motorola V600 are un ecran larg cu 64.000 de culori ce permite afișarea albumului virtual de prieteni, rude și ocazii speciale.
De asemenea, noile contacte pot fi suplimentate cu identitatea vizuală a apelantului, ceea ce înseamnă că vei ști întotdeauna care 'Adi' este, de fapt, pe fir. Utilizatorii de V600 mai pot folosi facilitățile avansate Bluetooth pentru a răspândi ușor și repede amintirile foto.

Pe muchia 3G - jocuri mobile pe T725 și A835
În 2003, Motorola s-a angajat să scutească utilizatorii mobili de momente de plictis, integrând ultimele facilități în materie de jocuri pe noile terminale Motorola T725 (EDGE '“ Enhanced Data Rates for Global Evolution) și Motorola A835 (UMTS '“ Universal Mobile Telecommunications System). Aplicațiile mobile Java de la Motorola și banda largă, tot mai largă, a infrastructurilor EDGE și UMTS permit noilor terminale viteze și puteri de procesare din numai câteva atingeri de taste.
Cu ajutorul unor grafice clare, facilități video, culori bogate și a unor noi tehnologii de sunet și mișcare, consumatorii se vor putea delecta cu jocuri atât de apropiate de realitate încât se vor simți ca la volanul unei mașini de curse la Grand Prix.
Aplicațiile Java permit descărcarea fără fir de noi jocuri și niveluri de joc pe terminale, satisfăcând nevoile consumatorilor de personalizare a terminalelor cu anumite jocuri simultan cu adăugarea unor noi surse de venituri pentru partenerii Motorola.
Aceștia dispun de un catalog tot mai larg de aplicații Java pentru tehnologii mobile, îmbogățit în cadrul unui nou program pentru dezvoltatori, MotoCoder (www.motorola.com/developers/wireless) bazat pe standarde deschise.

Nebunia mesajelor - V295
Fiecare dintre noile terminale anunțate pe 9 ianuarie oferă posesorilor fie EMS (enhanced messaging service), fie MMS (multimedia messaging service) - adăugând conținut audio, grafic și foto la mesajele text SMS. Noul Motorola V295 permite fotografierea cu ajutorul camerei integrate, adăugarea unui mesaj vocal personalizat și trimiterea lui către prieteni și familie. Iar dacă aveți nevoie de o informație rapidă de la cineva, facilitatea de mesagerie instantanee a V295 oferă o modalitate rapidă de a da de veste din mers.
Varietatea opțiunilor de mesagerie continuă cu noul Motorola A388c, care, pe lângă caracteristicile standard, adaugă acces global la e-mail pentru 5 profile diferite, SMS pentru mesaje rapide și SMS în grup pentru conferințe silențioase sau mesagerie instantanee pentru schimburi rapide de mesaje.

Personalizare digitală și fizică - C350 și E380
Pornind de la o recunoaștere timpurie a tendinței consumatorilor de a transforma mobilul într-un mod de expresie personală, strategia de design a companiei a mărit constant gradul de personalizare permis de terminalele sale.
Consumatorii pot nu numai să schimbe interiorul telefonului lor descărcând poze de wallpaper și screensaver sau tonuri de melodii, dar cu seria Motorola C350, îi pot schimba și exteriorul, alegând între forme diferite în fiecare zi.
Utilizatorii pot schimba și sunetul cu un MotoMixer preinstalat, pe post de DJ instantaneu, capabil să descarce și să remixeze, cu ușurință, tonuri de melodii în format MIDI.
Personalizarea continuă cu Motorola E380, capabil să descarce teme sonore cu pachete de tonuri, imagini, lumini și sunete - transformând mobilul propriu într-o adevărată combină audio-vizuală.
Modelul suportă alocarea de lumini diferite fiecărui prieten care vă apelează. Luminile în combinație cu difuzorul polifonic poate oferi modulații diverse, ce va înveseli puștimea de toate vârstele.

Soluții pentru toate piețele și toate tehnologiile
Gama de terminale, aplicații și accesorii a Motorola furnizează soluții pentru toate tehnologiile majore ale lumii - GSM-GPRS (Global System for Mobile Communications - Global Packet Radio Service), CDMA, CDMA1X, TDMA (Time Division Multiple Access), EDGE și UMTS.
Dintre acestea, Motorola este lider global pentru CDMA și UMTS, ceea ce i-a asigurat creșterea în cele două Americi și postura de lider în imensa Chină.

Pe viitor, Motorola intenționează să fie primul producător mondial care va lansa terminale UMTS pe piețele internaționale.
Motorola A830 este, de altfel, primul terminal dual-mode UMTS din lume.