.

Deși este una din companiile care au contribuit la înființarea Symbian ca firmă privată în 1998, Motorola abia dacă a dat atenție dezvoltării telefoanelor bazate pe sistemul de operare Symbian până acum. Lucrurile s-ar putea schimba, însă.
Motorola a primit pe 12 martie 2003 aprobare de la autoritatea americană în comunicații, Federal Communications Commission (FCC) să comercializeze comunicatorul multimedia A920, numit și Paragon, bazat pe Symbian OS 7.0. Dispozitivul vine cu caracteristici pentru jocuri, o cameră foto & video încorporată pentru imagini statice și înregistrare de video-clip-uri, telefon celular, player de muzică (formate suportate: AU, AMR, MIDI, MP3 și WAV), navigator Web, player video, vizualizare de imagini, e-mail și organizer. A920 are un ecran cu selecție prin atingere (touchscreen) și folosește software de recunoaștere a scrisului de mână pentru introducerea de date, inspirat din tehnologia vechiului Motorola Accompli 008. Cu ajutorul facilităților de cameră foto și telefon, dispozitivul suportă apeluri video și videoconferințe. Două butoane de jocuri dedicate indică un accent deosebit pe facilități și servicii de jocuri.
Motorola A920 operează în benzile de 1900 MHz, 900MHz, 1800MHz și 2100 MHz și suportă GSM/GPRS/UMTS - exact aceeași combinație ca la Sony Ericsson P800. Motorola A920 mai conține și un transmițător Bluetooth în 2,4 GHz și include suport complet pentru GPS, ceea ce le va permite posesorilor servicii de localizare și, în general, servicii specifice locației.
Ca și Sony Ericsson P800, A920 se poate conecta la un PC pentru a sincroniza informații cum ar fi contactele și e-mail-urile și pentru a descărca noi aplicații și oferă posibilitatea de extindere a capacității de stocare sub forma unui slot de extensie.
Conform manualului de utilizare aflat pe site-ul FCC, comunicatorul (cum este numit de Motorola) este dedicat în primul rând operatorului 3G britanic Trei (3) și include un ecran 'home' presetat pentru serviciul de știri al operatorului.
Ericsson, Nokia, Motorola și Psion au înființat Symbian ca o companie privată independentă în iunie 1998. Compania concurează cu Microsoft și Palm pe piața sistemelor de operare pentru telefoane inteligente. Deși Motorola a experimentat soluții foarte diverse pentru funcționalitate avansată în telefoanele sale, o decizie recentă de a folosi Linux în noul său telefon inteligent A760 a dat naștere la speculații în legătură cu intențiile Motorola de a rămâne sau nu loială consorțiului Symbian, dar ultimele evenimente par să pună punct acestor speculații. Reprezentanții Motorola încă nu au făcut declarații oficiale pe marginea noului terminal.
'Dizidența' Motorola în raport cu Symbian nu s-a limitat la declarații de adeziune la Java. 'Linux/Java este produsul central, care ne reprezintă, dar vom fabrica și alte produse', declara la congresul 3GSM de la Cannes Tom Lynch, directorul diviziei de terminale de la Motorola, citat de TotalTelecom. El a adăugat că se așteaptă să folosească și software de la Microsoft. 'Și nu o spunem cu jumătate de gură. Ne dăm seama că Microsoft va fi un jucător major', a spus Lynch, fără să dea alte detalii.
Motorola se luptă să-și recapete avantajul competitiv în condițiile scăderii prețurilor la terminale, ale concurenței acerbe de pe piața chineză și ale adoptării lente a video-telefoanelor de generație a treia. Oficialii săi prevăd pentru 2003 un declin de 6% al pieței globale de terminale, urmat de o revenire în 2004. Prețurile la terminalele Motorola au scăzut cu 4-5 USD anul trecut, ajungând la o medie de 155 USD, oficialii companiei estimând o nouă erodare a prețurilor cu încă 4-5 USD, datorată volumului crescând de terminale ieftine vândute pe piețele mai puțin dezvoltate și scăderii prețului la chip-uri. Prețurile medii afectează direct profitabilitatea pe piața terminalelor și de aceea sunt atent monitorizate.