.

Sony Computer Entertainment Europe [SCEE] anunță partenerialul cu MUBI, cea mai importantă librărie de filme online. Prin acest parteneriat, compania aduce pe consola PlayStation3 (PS3) un nou serviciu ce prezintă o perspectivă diferită asupra cinematografiei clasice internaționale, independente, oferind utilizatorilor de PS3 posibilitatea de a viziona filme mai puțin comerciale, de nișă. Aplicația MUBI va putea fi descărcată gratuit, oferind utilizatorilor consolelor PS3 acces la librăria de filme MUBI, aflată în continuă extindere – o incredibilă cinematecă online pentru cinefili, ce pune la dispoziție pelicule străine independente, aclamate și filme clasice la cerere.

"Esența PlayStation constă în divertisment, de la jocuri la conținut, livrate direct în casele utilizatorilor sau savurate în mișcare. Astăzi, divertismentul variază de la VidZone, serviciul gratuit, la cerere, la muzică, prin intermediul PlayTV unde utilizatorii pot urmări, înregistra și reda secțiuni din programe de televiziune în direct, la discreția utilizatorului. MUBI echilibrează oferta de servicii video pentru consolele PlayStation, reprezentând o alternativă independentă la serviciul de livrare de conținut video a filmelor extrem de cunoscute, cu încasări foarte mari, transmise HD, pentru a acoperi o variată paletă de gusturi ale utilizatorilor noștri. Adăugați player-ul DVD și Blu-ray al consolei PS3 și aveți la îndemână biletul personal pentru vizionarea filmelor preferate", precizează Andrew House (foto), președintele SCEE.

În aceasta toamnă, utilizatorii consolelor PS3 vor avea acces la un tezaur pe suport de celuloid întreținut de către curatori – astfel încât chiar și utilizatori mai puțin inițiați se vor bucura de un conținut deosebit, ce ar putea fi descoperit în caz contrar într-o viață întreagă. Serviciul MUBI va oferi peste 300 de filme ale unor regizori precum Audiard și Zeferelli, iar toate acestea vor fi disponibile pentru vizionare direct pe consola PS3. Serviciul oferă oportunitatea de a descoperi filme de vis, ce pot fi vizionate oricând alături de cei dragi.

Modalitatea de accesare: primul pas constă în descărcarea aplicației cu ajutorul serviciului PlayStation Store. După această etapă, utilizatorii pot viziona conținutul imediat, având la dispoziție opțiuni de selectare între colaje din festivaluri, proiecte clasice ale cinematografiei independente și proiecte ale unor regizori amatori. MUBI oferă oportunitatea de a descoperi lucrările unor regizori de renume mondial precum frații Coen și Tarantino, alături de regizori din America Latină și scurtmetraje restaurate din cele mai puțin cunoscute arhive. De asemenea, utilizatorii pot viziona filme gratuite, dar și pelicule închiriate pe durata unei săptămâni, existând în același timp și posibilitatea achiziționării unui abonament lunar ce oferă acces nelimitat la toate filmele. Premiere în exclusivitate ale câștigătorilor premiilor Oscar sau Palme D’Or, colaborări cu festivalurile internaționale de film, alături de alte nenumărate posibilități pot fi urmărite online. Aplicația MUBI oferă suportul unei întregi comunități de cinefili, pentru sfaturi și ajutor în orice moment.

Alături de președintele SCEE, Andrew House, la inaugurarea noului serviciu, la Cannes, fondatorul MUBI, Efe Çakarel a declarat: "MUBI este destinația online ce înregistrează cea mai rapidă creștere, pentru iubitorii de film independent – este uimitor câți oameni sunt interesați de acest proiect. Parteneriatul nostru cu PlayStation aduce cinematografia online pe ecranele televizoarelor din casele din întreaga lume, oferind utilizatorilor consolelor PlayStation posibilitatea de a explora un nou univers de divertisment. Lucrurile sunt cu atât mai distractive cu cât utilizatorii pot afla informații despre ultimele titluri de la Cannes sau pot obține recomandări de la membrii comunității MUBI, precum Martin Scorsese."

MUBI reprezintă cinematograful perfect pentru cinefili - un serviciu care îi poartă pe utilizatori dincolo de curentul filmelor comerciale, oferind mii de perspective alternative asupra lumii – toate disponibile pe PS3, pentru a transforma căminul în propriul cinematograf. Serviciul MUBI pentru PS3 va fi disponibil începând cu această toamnă inițial în Marea Britanie, Irlanda, Franța, Italia, Spania, Germania, Austria, Elveția, Benelux, țările nordice, Australia și Noua Zeelandă. Pregătiți-vă să închideți lumina și să vă bucurați de filme cu adevărat interesante.