.

Muzeul Metropolitan din New York poate fi vizitat online, în urma proiectului ''One Met. Many Worlds'', ce permite accesarea virtuală a 500 de opere de artă din colecția sa enciclopedică, informează agenția EFE, citată de Agerpres. Directorul muzeului, Thomas P. Campbell, a anunțat pe 11 iunie, în cadrul lansării acestui itinerariu online, care ajută navigatorul să ia contact cu operele într-un mod 'distractiv, poetic și creativ', având în vedere că piesele sunt legate între ele prin teme (tinerețe, echilibru), culori (alb sau negru), materiale (aur) sau calități (armonie, ferocitate). Muzeul poate fi vizitat de pe orice dispozitiv legat la Internet, iar vizitatorii pot opta pentru una din cele 11 limbi de prezentare — engleza, araba, chineza, franceza, germana, italiana, japoneza, coreeana, portugheza, rusa și spaniola.

'One Met. Many Worlds' este un instrument inovator pentru a cunoaște colecția muzeului... Este primul proiect menit să apropie publicul de muzeu și o încercare de a ilustra toate culturile prezente în colecția noastră, a asigurat Campbell într-un comunicat.

Pe lângă explicațiile clasice din partea muzeului, proiectul este deschis interactivității și oferă vizitatorului posibilitatea de a-și scrie impresiile. Acest proiect virtual se alătură altor inițiative prin care Muzeul dorește să se apropie de publicul care nu poate veni în clădirea situată pe Fifth Avenue, în apropiere de Central Park.

www.metmuseum.org/collection/the-collection-online