.

Dezvoltatorul de soluții wireless RADIXS a lansat primul sistem de operare mobil universal din lume, care oferă utilizatorilor puterea unui PC alături de posibilitatea de a crea informații sau de a se distra 'din mers'. Lansarea sistemului de operare Motion eXperience Interface (MXI) subliniază o schimbare semnificativă în modul prin care consumatorii pot folosi dispozitive mobile pentru aplicații de calcule și comunicații. În timp ce sistemele de operare existente oferă o arhitectură minimală, unde utilizatorii pot accesa un conținut mobil compromis, puterea MXI oferă o experiență instantanee de calcul de tip desktop și aplicații pe dispozitivele mobile fără nici o altă redezvoltare. MXI oferă, de asemenea interoperabilitate între numeroase platforme, rețele, software și componente hardware.
Sistemul de operare MXI permite rularea aplicațiilor scrise pentru Windows, Linux, JavaTM, Palm sau jocuri pentru console pe 32 de biți, toate acestea funcționând pe dispozitivele mobile. Accesul la internet via HTML 4.0 și tehnologia Flash elimină nevoia de condensare a dispozitvelor mobile. De fapt, MXI oferă astăzi cea mai mare bibliotecă din lume, aceasta combinând conținut și aplicații pentru dispozitivele mobile.
Operatorii mobili pot folosi acum o singură platformă pentru a rezerva și a configura aplicațiile existente și conținutul pentru consumatori și întreprinderi. Interfața intuitivă, ușor de utilizat și familiaritatea aplicațiilor permit adoptarea rapidă a acestuia printre utilizatori. În loc să ceară un sistem diferit pentru fiecare nou dispozitiv (telefon mobil, platformă de jocuri sau PDA), producătorii acestor dispozitive pot folosi un singur sistem de operare pentru a furniza noi, unice dispozitive handheld către consumatori și întreprinderi. Producătorii pot crea aspecte unice pentru segmente de piață diferite, care rulează în background MXI, acesta fiind configurat pentru fiecare scop în parte. Dezvoltatorii de conținut și aplicații (sau comercianții independenți de software) își pot implementa propriile aplicații desktop existente în cadrul sistemului de operare MXI, destinate pentru alte sisteme de operare, fără ca să redezvolte aceste aplicații, permițându-le astfel acestora să profite de marile canale de distribuție ale operatorilor de rețele. Utilizatorii se pot abona la aceste aplicații prin intermediul propriilor operatori și le pot primi instantaneu, la cerere.
'RADIXS MXI va revoluționa modul în care consumatorii interacționează cu propriile dispozitive mobile, cât și cu mediul din jurul acestora', a afirmat R. Chandrasekar, CEO RADIXS. 'Utilizatorii nu mai trebuie să se limiteze la aplicațiile suportate de către un anumit sistem de operare. În schimb, ei pot alege dintr-o bibliotecă extinsă de aplicații, instantaneu, nemaiținând cont de sistemul de operare pentru care au fost create acestea. Deoarece aplicațiile vor fi oferite la cerere utilizatorilor, pe baza unui abonament, fiecare dispozitiv poate fi personalizat conform profilurilor individuale ale utilizatorilor.'
RADIXS a semnat un parteneriat cu operatorul SingTel Mobile pentru distribuția MXI în cadrul rețelelor GPRS, Wi-Fi și 3G. 'Singtel a crezut întotdeauna în transformarea comunicațiilor și a accesului la date în operațiuni cât mai simpliste pentru clienții săi. MXI promite să ușureze rularea unui număr nelimitat de servicii și aplicații pe un singur dispozitiv. Vestea cea bună pentru clienții noștri este că acum vor putea rula aplicații desktop complete, nemaiținând cont de sistemul de operare. Încercările efectuate în cadrul infrastructurilor noastre GPRS, Wi-Fi și 3G vor să asigure o transmitere fluidă a semnalului între aceste rețele, aceste teste urmând apoi să se transforme servicii ușor de folosit de către utilizatorii noștri.'