.

O veste bună pentru piața software din România a venit, pe 26 septembrie a.c., de la compania Net Consulting: încheierea unui parteneriat de promovare și distribuție a produselor SOFTWARE AG în România.
Software AG este liderul mondial în tehnologia de baze de date XML, cu o cotă de piață de peste 40% în 2001 și cu un avans de peste 1 an înaintea concurenței. 'žEste un moment foarte important în evoluția firmei noastre, a declarat Călin Bârseti, director de proiecte la Net Consulting. Colaborarea cu Software AG se înscrie în strategia de dezvoltare a firmei noastre, ce are ca obiectiv principal diversificarea ofertei noastre de produse software. Încercăm de mai multă vreme să-i convingem pe cei de la Software AG că suntem o companie capabilă să asigure promovarea în România a produselor sale, care se numără printre cele mai sofisticate și complexe în momentul de față, la nivel mondial. Iată că, în cele din urmă, am reușit'.

Baze de date mobile și pentru români
De peste 3 ani, Software AG a dezvoltat soluții inovatoare pentru Internet și comunicații mobile, bazate pe standardul XML, de la content management (administrarea conținutului online), dezvoltarea și integrarea aplicațiilor și platformelor, până la arhitecturi orientate spre servicii. Software AG și-a extins, de curând, preocupările în direcția middleware/EAI (Enterprise Application Integration) pentru a-și consolida poziția de top în domeniul integrării aplicațiilor de afaceri electronice pe baza standardului XML. Tamino XML Server și Entire X sunt produse de vârf ce asigură suportul pentru implementarea conceptului de integrare totală a afacerii. Cu aproape 3.500 de funcționari în peste 70 de țări, Software AG este furnizorul a peste 5.000 de companii cu necesități de operare a unor mari cantități de date, cum ar fi serviciile financiare, telecomunicațiile, media, logistica, industria farmaceutică și electronică, precum și administrația publică. Printre clienții săi se numără Lufthansa, Siemens, Citibank, Merck, DaimlerChrysler, Sony, BP, Telefonica ș.a.m.d.
Software AG a fost înființată acum 30 de ani de câțiva matematicieni germani ca producător independent de hardware și software. Dosarul său de produse acoperă 3 segmente: Platforma de Tranzacții a Întreprinderii cu Adabas, cea mai rapidă bază de date din lume și Natural; Total Business Integration cu EntireX. Pentru XML și lumea de astăzi, bazată pe Internet, Software AG a elaborat un nou mediu de dezvoltare de sisteme e-business (prin Internet Wireless LAN). Aceste sisteme se remarcă prin timpul minim de reacție în comparație cu alte soluții în prelucrarea unui volum foarte mare de informații, ceea ce are ca efect imediat creșterea nivelului de performanță și competitivitate al companiilor ce utilizează produsele Software AG.
Net Consulting a avut, în 2001, un volum de afaceri de 12 milioane USD, fiind capabilă să ofere soluții integrate complete, ce includ infrastructuri de comunicație intranet/ Internet/ extranet, soluții de portal, content management, soluții de arhivare electronică, dezvoltare de aplicații și servicii Web, arhitectura conectorilor, videoconferință, ERP-uri, business intelligence, mesagerie electronică, infrastructuri de securitate, auditare sisteme informatice etc. servicii de livrare, configurare și întreținere hardware.
Firma a încheiat parteneriate cu producători de talie mondială, printre care BEA Systems, Procom Technology, Scala Business Solutions, SAS Institute, Kofax, Information Management Research, Extreme Networks, First Visual Communications.