.

Standardul referitor la rețelele de telecomunicații subterane din localități a fost elaborat la inițiativa companiei Netcity Telecom, în colaborare cu Asociația de Fibră Optică din România. Importanța acordată telecomunicațiilor subterane la nivel mondial, subliniată la nivel european de Agenda Digitală 2020 a Uniunii Europene privind comunicațiile în bandă largă prin rețele metropolitane de fibră optică au făcut necesară elaborarea și publicarea Standardului SR 13558:2014 Rețele de telecomunicații subterane în localități.

Din dorința de a susține piața de telecom din România, care a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă în ultimii ani, Netcity Telecom a inițiat demersul de elaborare a acestui standard. Nevoia a fost cu atât mai mare cu cât standardul anterior referitor la rețele de telecomunicații subterane fusese elaborat în anul 1997 și făcea referire doar la cablurile metalice de telecomunicații, singurele existente în acel moment.

În procesul de elaborare, Netcity Telecom s-a bazat pe cunoștințele tehnice și experiența echipei în dezvoltarea soluțiilor de tip șanț pentru rețelele de telecomunicații. De altfel, spiritul inovativ al companiei este exemplificată și de proiectarea, dezvoltarea și implementarea proiectului Netcity – rețeua subterană de telecomunicații din București.