.

Network One Distribution, lider pe piața românească de distribuție a produselor electro-IT, lansează primele smartphone-uri Serioux, phablet-ul Symbiosis X4 de 6 inci și smartphone-ul Whisper X2 de 5.8 inci. "Am început dezvoltarea gamei de produse Serioux în anul 2006, iar portofoliul a evoluat natural în acord cu evoluția pieței și cu cerințele formulate de clienți. Anul acesta consolidăm prezența Serioux pe piața din România prin dezvoltarea gamei de tablete, segment pe care vizăm poziția de lider, dar și prin lansarea primelor phablet-uri și smartphone-uri din portofoliu", precizează Oana Barbu (foto), Director Comercial, Network One Distribution.

Phablet-ul Serioux Symbiosis X4 dispune de un ecran generos de 6 inci, IPS, la o rezoluție de 1280 x 720 pixeli. Phablet-ul este dual-sim și oferă posibilitatea alocării personalizate a numerelor de telefon către un anumit sim, pentru o utilizare simplificată. Procesorul Quad Core cu frecvență de 1,2 GHz și memoria RAM de 1 GB DDR3 asigură puterea de calcul necesară pentru rularea cursivă a sistemului de operare, dar și a aplicațiilor suplimentare, fie cele preinstalate (SeeNow, Zonga, Taxi Meridian) fie cele descărcate din magazinul online Play.

Noul phablet Serioux Symbiosis X4 vine echipat cu sistem de operare Android 4.2. Phablet-ul dispune de conectivitate Wi-Fi și Bluetooth, iar modulul GPS integrat permite folosirea acestuia pentru navigare atât în mod pietonal, cât și pentru autoturism. De asemenea, Serioux Symbiosis X4 dispune un slot de card micro SD, ieșire micro USB și ieșire audio stereo 3,5 mm. Dispozitivul este echipat cu două camere foto, una frontală de 2MP, utilă mai ales în cazul utilizării aplicațiilor de video call și una de 8MP, plasată pe spate, cu care utilizatorii pot realiza filme sau fotografii, pe care le pot încărca rapid pe rețelele de socializare.

Smartphone-ul dual-sim Serioux Whisper X2 completează gama de produse mobile Serioux. Similar phablet-ului Symbiosis X4, modelul Whisper X2 oferă posibilitatea de a aloca preferențial numerelor de telefon către un sim sau altul, pentru apelare imediată, fără să mai fie nevoie de alegerea rețelei de telefonie mobilă chiar înaintea apelului. Smartphone-ul cu ecran TFT de 5,8 inci dispune de procesor Dual-Core cu frecvență de 1,2Ghz și memorie RAM DDR 3 de 512 MB.

Serioux Whisper X2 dispune de un spațiu de stocare de 4Gb, iar slotul micro SD permite extinderea acestuia până la 32 de GB. Conexiunea Wi-Fi și Bluetooth oferă posibilitatea de sincronizare a telefonului cu diverse dispozitive mobile, iar modulul GPS intergrat oferă o mai multă libertate persoanelor dinamice, care călătoresc foarte mult. Ieșirea audio stereo și conectivitatea prin USB transformă smartphone-ul într-un centru mobil de divertisment.

Network One Distribution oferă, pentru brandurile proprii Serioux, HEINNER și Horizon, serviciul de Pickup & Return și a extins garanția la 3 ani, beneficii care întăresc poziția acestor brand-uri pe piața din România și oferă avantaje multiple consumatorului final.

Network One Distribution: în 2014 ne propunem să fim numărul unu pe piața de tablete și țintim vânzări de 100.000 de smartphone-uri cu brandul propriu Serioux

Network One Distribution, cel mai mare distribuitor de produse electro-IT din România, a încheiat anul 2013 cu vânzări de 110.000 de tablete ale brandului propriu, Serioux. Pentru anul în curs, NOD vizează poziția de lider pe piața locală de tablete și atingerea unei cote de 5% pe piața de smartphone-uri, odată cu introducerea acestei categorii de produse în portofoliul Serioux.

"Am început dezvoltarea gamei de produse Serioux în anul 2006, iar portofoliul a evoluat natural în acord cu evoluția pieței și cu cerințele formulate de clienți. Anul acesta consolidăm poziția Serioux pe piața din România prin dezvoltarea gamei de tablete, segment pe care vizăm locul întâi, dar și prin lansarea primelor phablet-uri și smartphone-uri din portofoliu", spune Oana Barbu.

Piața de tablete a continuat dinamica accelerată și anul trecut, Network One Distribution estimând că vânzările totale de tablete s-au situat în jurul cifrei de 600.000 de unități.

"După triplarea de anul trecut, estimăm că vânzările de tablete se vor ridica în 2014 la un milion de unități, o creștere de peste 80% comparativ cu 2013. În aceste condiții, luând în considerare unitățile vândute deja la nivel local și perspectiva pentru anul acesta, estimăm că la finalul lui 2014, unul din 10 români va deține o tabletă", declară Oana Barbu, Director Comercial Network One Distribution.

O dinamică importantă va avea și segmentul smartphone-urilor la nivel local, ca urmare a reducerii prețului mediu de achiziție, dar și a diversificării scenariilor de utilizare și a accesului tot mai facil la conținutul disponibil online. Astfel, Network One Distribution estimează că piața de smartpnone-uri va crește cu peste 30% în acest an, până la 2 milioane de unități.

În acest context, Network One Distribution intră pe piața de telefoane mobile cu două noi produse, Serioux Symbiosis X4 și Serioux Whisper X2. Până la jumătatea anului, gama de smartphone-uri și phablet-uri Serioux va ajunge la 10 modele, astfel încât, pentru 2014, Network One Distribution vizează o cotă de piață de 5% pe acest segment.

Network One Distribution oferă, pentru brandurile proprii Serioux, HEINNER și Horizon, serviciul de Pickup & Return și a extins garanția la 3 ani, beneficii care întăresc poziția acestor brand-uri pe piața din România și oferă avantaje multiple consumatorului final.

Despre SERIOUX

SERIOUX este marca de produse IT și consumer dezvoltată de către Network One Distribution. Produsele SERIOUX îmbină tehnologii de ultimă generație cu un design excelent și funcționalități avansate. Realizată cu vigilență și un grad mare de flexibilitate, dezvoltarea produselor SERIOUX pune accentul pe inovație si pe urmărirea neîncetată a principalelor tendințe în domeniu.

Despre Network One Distribution

Network One Distribution, companie deținută integral de Iulian Stanciu, este liderul pieței de distribuție electro-IT din România, cu afaceri de 210 milioane EUR în 2012. În prezent, compania desfășoară operațiuni pe piețele din România și Moldova, are o bază de clienți formată din peste 3000 de parteneri activi și este furnizor important al rețelelor de retail locale.

Network One Distribution are în portofoliu o gamă de produse completă, reprezentând furnizori de top ai industriei electro-IT: Allied Telesys, A4tech, Acer, AMD, APC, Arctic, Asrock, Asus, Barkan, Belkin, Beko, BenQ, BitDefender, Canon, CoolerMaster, Dell, Delux, D-Link, Eizo, Epson, Gorenje, Garmin, Genius, Gigabyte, Hansa, HEINNER, Horizon, HP, HTC, Kaspersky, Kingston, Kingmax, LaCie, Lenovo, Lexmark, LG, Maxell, Microsoft, Mio, MSI, Palit, Philips, PNY, Samsung, Sapphire, Schneider Electric, Seagate, Serioux, Sony, Sony PlayStation, Spire, Techus, Thrustmaster, TP-Link, V-Mark, Verbatim, Xerox, Western Digital, Zelmer.