.

Zitec anunță implementarea unui proiect pentru Network One Distribution (NOD), principalul importator și distribuitor local de echipamente IT. Proiectul este o platformă web B2B, care va fi facilita interacțiunea NOD cu partenerii săi. „Platforma dezvoltată de Zitec pentru Network One Distribution are drept scop accesul cât mai facil al partenerilor NOD la toate informațiile necesare pentru desfășurarea activității lor comerciale. Astfel, prin intermediul platformei, cei de la NOD vor putea înregistra și aproba noii parteneri, iar aceștia vor putea vedea lista de produse cu prețuri și stocuri și, totodată, vor putea plasa comenzi și urmări evoluția lor", precizează Alexandru Lăpușan (foto), CEO Zitec. De asemenea, platforma dezvoltată de producătorul român de aplicații online oferă posibilitatea vizualizării stării facturilor emise de NOD către partener, dar și a plăților realizate de partener către companie.

În momentul de față, platforma se află în stare «private beta», iar la aceasta are acces un număr limitat de parteneri ai importatorului și distribuitorului local de echipamente IT.

„Totodată, trebuie precizat faptul că principalele funcționalități ale platformei sunt disponibile și printr-un API (Application Programming Interface - interfața pentru programare de aplicații), care permite o integrare foarte ușoară a platformei NOD cu aplicațiile partenerilor", precizează Alexandru Lăpușan.

Potrivit reprezentantului Zitec, lucrul la acest proiect a demarat în ianuarie 2012, după discuții care au început aproape de finalul anului trecut. În total, patru specialiști din echipa Zitec au lucrat la proiect de la debut și până în prezent.

„Am ales să investim într-o soluție dedicată partenerilor Network One Distribution întrucât aceștia reprezintă un punct central în business-ul nostru. Astfel, prin extinderea soluțiilor pe care le oferim către parteneri, urmărim să obținem o și mai bună colaborare cu aceștia și ne propunem să eficientizăm activitatea în cadrul companiei, pentru a deveni un jucător important în distribuția electro-IT din regiune", precizează Ovidiu Peptuț, CTO Network One Distribution.

Deși dezvoltat în PHP, proiectul rulează pe o suită de tehnologii Microsoft: Windows Server, IIS (ca server web) și SQL server (pentru baza de date). În plus, aplicația se interconectează cu ERP-ul folosit de NOD printr-un set de servicii web expuse de acesta din urma. De asemenea aplicatia PHP este "cloud ready", întrucât are componente decuplate între ele ce se pot scala ușor folosind servicii de cloud.

Producătorul local de aplicații online Zitec este cunoscut în România, printre altele, pentru lansarea HotelPeeps, serviciu de rezervări bilete pentru turism, pentru rețeaua de marketing afiliat Zaff.ro, axată pe vânzarea de produse și servicii turistice, dar și pentru investițiile realizate în start-up-urile americane Zipongo.com, VideoPublishing.com și HuddleHero.com.

Network One Distribution face parte, alături de eMAG și Flanco, din grupul de firme controlat de omul de afaceri Iulian Stanciu.