.

Societatea Națională de Radiocomunicații (SNR) ar putea, la finele acestui an, să retransmită în format digital un număr de 15 programe TV, proiect care necesită investiții între 10 și 20 milioane de euro, a declarat, marți, ministrul Comunicațiilor, Dan Nica (foto). "Cu investiție situată între 10 și 20 milioane de euro, rețeaua de radiorelee a SNR poate să emită programe TV în format de înaltă definiție (high definition - HD). Vrem ca SNR să demareze programul de televiziune digitală în standardul DVBT-2, ceea ce va permite ca într-un interval de câteva luni să aibă acoperire semnificativă a teritoriului, în jurul a 70%, și să emită în format digital un număr de 15 programe TV", precizeaza Nica, citat de Mediafax. El a adăugat că acest proiect este condiționat de forma finală a strategiei privind tranziția de la televiziunea analogică la cea digitală, la discuții urmând să participe și Consiliul Concurenței și Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).

"În funcție de varianta finală a strategiei, SNR ar putea începe cu un proiect pilot, să vadă cum funcționează, care-i gradul de recepție. De asemenea, SNR ar putea să renunțe la transmisia TVR 2, pentru a-și elibera capacitatea de retransmisie, care va fi preluat de TVR 1 și transmis în format digital. Dacă până la finele lunii septembrie reușim să avem toate documentele oficiale (strategie, modalități de implementare) în vigoare, SNR ar putea să înceapă să emită programe TV în format digital în marile orașe în decembrie", a spus Nica.

Înființată în anul 1991, prin reorganizarea și divizarea Rom Post Telecom, SNR este principalul furnizor de servicii de radiocomunicații din România.

Sub brandul Radiocom, compania asigură suport de transmisii pentru telefonia publică, rețelele de telefonie mobilă, transfer de date și Internet.

Potrivit Ministerului Finanțelor Publice, SNR a consemnat în 2011 o cifră de afaceri de 331,6 milioane de lei, în scădere cu 2% față de anul precedent, și o pierdere netă de 44,1 milioane de lei, de la 43,4 milioane de lei în 2010.

Numărul mediul de salariați a scăzut cu 8,1%, la 1.759 persoane.