.

SMC Networks (www.smc.com) a anunțat lansarea pe piață a două noi switch-uri Gigabit pentru backbone - TigerStackTM 1000 - stivuibile, administrabile, de nivel 3, cu 48 de porturi (SMC8748ML3) și, respectiv, cu 24 de porturi (SMC8724ML3), cu uplink opțional 10G. Noile modele de densitate mare și performațe ridicate dispun de o gamă bogată de facilități.

Din cele 48 de porturi fixe 10/100/1000, respectiv 24, ale celor două switch-uri patru pot fi upgradate cu sloturi opționale de extensie mini-GBIC pentru conexiunile la fibră optică. Un modul opțional, cu un port, XENPAK la 10 Gigabiți, poate fi adăugat fiecărui switch pentru uplink la 10G. Compacte și eficiente, ocupând numai 1RU, cu un număr mare de porturi și facilități avansate L2/3/4, care permit obținerea de performanțe superioare, aceste noi switch-uri TigerStack sunt soluții ideale pentru departamentele unei organizații sau pentru aplicațiile de backbone switching.

Fiind cele mai performante în mediile cu trafic ridicat, SMC8748ML3 și SMC8724ML3 se remarcă printr-o capacitate de comutare de 156 Gbps în cazul switch-ului cu 48 de porturi și de 108 Gbps în cel de 24 de porturi. Noile switch-uri stivuibile și administrabile, TigerStack 1000 L3 oferă, pe lângă performanțăm, facilități avansate necesare mediilor solicitante. Siguranța reprezintă un imperativ al rețelelor actuale, iar aceste noi switch-uri oferă ACL și 802.1x pentru accesul în siguranță la rețea și SSH, SSL/HTTPS pentru administrarea sigură asigurată de RADIUS și TACACS+. Ierarhizarea flexibilă a traficului Layer 2/3/4 și limitarea ratei de transfer asigură calitatea serviciilor în rețea, iar segmentarea rețelei este realizată de VLAN-uri prin port și protocol.

Pentru aplicațiile de administrare mai puternice, aceste noi switch-uri TigerStack 10/100/1000 L3 oferă și RIPv1/v2, OSPF, DVMRP și PIM-DM pentru switching-ul Layer 3. Ele dispun de asemenea de o mulțime de facilități de administrare Layer 2, Multiple Spanning Tree Protocol (802.1s), VLAN-uri bazate pe protocol (802.1v) și agregarea legăturii la nivelul stivei (LACP), incluzând agregările 10G la nivelul stivei. Destinate departamentelor puternice și switching-ului de backbone actual, SMC8748ML3 și SMC8724ML3 pot fi asociate sau grupate pentru creșterea stivei până la opt unități și au flexibilitatea de a fi upgradate și la alte funcționalități ce vor fi disponibile în viitor.

'Aceste switch-uri asociază puterea Layer 3 cu potențialul 10G, astfel încât ele pot face față cu succes în multe rețele cu trafic încărcat, existente sau viitoare', spune Iain Kenney, product manager la divizia de switch-uri a SMC. 'Conectivitatea pe cupru la 10/100/1000 și opțiunile pentru fibră optică și uplink la 10 Gigabiți le fac deosebit de flexibile si adaptabile, iar seria completă de facilități avansate le recomandă pentru mediile de lucru solicitante din marile organizații sau departamente'.

SMC Networks este un important furnizor de hardware LAN și de dispozitive de conectare broadband. SMC Networks utilizează la nivel mondial resursele de producție și parteneriatele strategice pentru a furniza o gamă tot mai largă de produse accesibile, bazate pe cele mai noi tehnologii, inclusiv switch-uri Gigabit și Fast Ethernet, dispozitive de rețea wireless, produse de conectivitate pentru bandă largă, precum și adaptoare tradiționale de rețea.
SMC Networks este specializată în soluții pentru companiile mari, mijlocii și mici, precum și pentru rețelele din mediul casnic. Pe plan mondial, SMC oferă soluții de rețea prin intermediul unei infrastructuri de distribuitori locali, parteneri VAR, furnizori de Internet și retaileri.