.

Pentru cei de la Sony totul stă în capturarea perfectă a momentului. O dată cu lansarea modelului bloggie - un concept nou în aprecierea stilului, o cameră mobilă HD Snap de calitate premium de la Sony – se revitalizează spiritul divertismentului și al înregistrărilor spontane. Numele bloggie își face debutul european prin 2 modele în pas cu moda. Ambele camere dispun de un sistem simplu de transfer al fotografiilor și al clipurilor video, rapid și fără probleme. Camerele bloggie MHS-PM5/PM5K și MHS-CM5, ușor de purtat în buzunar, reprezintă partenerii perfecți la petreceri, ieșiri în natură sau călătorii, pentru momentele în care nu vreți să ratați nici o acțiune. Colorate, foarte portabile prin dimensiunea și greutatea reduse, camerele bloggie reprezintă modalitatea spontană de a împărtăși amintiri, de a actualiza blogul personal sau de posta pe rețele de socializare online, în timp ce călătoriți. Doar îndreptați camera spre un obiect și filmați: apoi intrați într-un Internet-café, conectați-vă bloggie și încărcați imaginile, folosind software-ul portabil PMB încorporat. Ambele modele bloggie sunt distractive și ușor de folosit. Apăsați un buton și puteți înregistra fotografii de 5 megapixeli clare și detaliate. Apăsați pe un alt buton și capturați momentul într-un videoclip MP4 Full HD.

Modelele PM5/PM5K și CM5 sunt capabile de înregistrare a videoclipurilor la 1280x720/60p, dar și de înregistrare a clipuri la înaltă rezoluție Full HD 1920x1080/30p. Stabilizatorul de imagine integrat, SteadyShot, anulează mișcările camerei atunci când filmați din mână, iar opțiunea Face Detection optimizează setările camerei pentru portrete clare și captivante. Disponibilă în 4 culori, camera PM5/PM5K prezintă un obiectiv care pivotează la 270° ce poate capta orice, din orice unghi: puteți coborî foarte jos, puteți să filmați foarte sus sau vă puteți autoînregistra. Ecranul LCD luminos de rezoluție înaltă de 6.0cm arată setările camerei în colțul de jos al display-ului în timp ce filmați. Când doriți să vedeți rezultatele, întoarceți camera bloggie pe orizontală și vizualizați clipurile și fotografile dumneavoastră în format orizontal, pe tot ecranul.

Modelul PM5K include de asemenea un obiectiv adaptor special de 360° ce vă permite experiența filmărilor incredibile în format panoramic. Trebuie doar să atașați adaptorul și să începeți filmarea în modul 360°: nu este necesar să faceți alte ajustări. bloggie™ capturează filme panoramice ca și fișiere special codificate ce pot fi descriptate pentru vizionarea pe PC folosing software-ul integrat PMB și aplicația 360 Video Player. Este o modalitate complet nouă de a vedea lumea din toate unghiurile.

Cu un design vertical de tip "mâner de pistol", modelul CM5 dispune de un obiectiv de înaltă calitate cu zoom optic 5x, împreună cu un LCD pivotant de 6.2cm ce se rotește pentru înregistrare și vizionare confortabile. Modelul CM5 dispune de asemenea și de un conector HDMI care permite vizionarea fotografiilor și a clipurilor Full HD pe televizorul dumneavoastră BRAVIA™ sau pe orice alt televizor HD. bloggie include toate funcțiile de care utilizatorul are nevoie pentru a te menține conectat la schimbările din viața digitală, mereu în mișscare. După filmare, ambele camere se pot conecta direct la PC-ul sau Mac-ul dumneavoastră, prin portul integrat USB ce se ascunde în interiorul camerei, atunci când nu este utilizat.

Aplicația PMB Portabilă se lansează automat atunci când bloggie™este conectat la PC sau Macintosh, permițându-vă să vizualizați, selectați și încărcați clipuri în rețele de socializare online sau pe site-uri de transfer media, cum sunt Picasa™ și YouTube™. Nu este nevoie să instalați vreun software de editare sau transferare de fișiere pe calculator. bloggie™ este ideal de folosit în orice internet café atunci când călătoriți. Nu aveți nevoie nici măcar să luați un încărcător cu dumneavoastră: bateria camerei se încarcă automat atunci când este conectată la computer, prin portul USB.

O actualizare pentru transfer de conținut pe Facebook® va fi disponibilă în curând, sub formă de aplicație ce poate fi descărcată. Aceasta va completa compatibilitățile de încărcare a fișierelor, pe YouTube™ și în Picasa™ Web Albums. Cu noua versiune, utilizatorii vor avea oportunitatea de a împărtăși poze și videoclipuri pe Facebook®, direct din aplicația PMB Portabilă.

Un slot compatibil cu cardurile Memory Stick PRO Duo și SD/SDHC (disponibile separat) aduce flexibilitate în stocarea fișierelor. Există de asemenea un set complet de accesorii opționale, de la SONY, ce vă pot ajuta să optimizați utilizarea bloggie la maximum.

Camerele mobile HD Snap bloggie PM5, PM5K sunt disponibile începând cu jumătatea lunii mai 2010, în rețelele Sony Center, Domo și Altex.